Hírek

Eseménydús évet zárt a Vas Megye és Szombathely Megyei Jogú Város Nyugdíjas Szövetsége

2023. január 27., 12:32

Több programot is szerveztek, amelyek nem csak a közösségek építésében, de a szellemi frissesség megőrzésében is segítettek a tagoknak. Az idei évre is terveznek rendezvényeket.

Eseménydús évet zárt a Vas Megye és Szombathely Megyei Jogú Város Nyugdíjas Szövetsége

A Nyugdíjas Akadémikus Szellemi Vetélkedőt minden évben megrendezik, rendszeres program a nyugdíjasok számára. Tavaly 15 csapat jelentkezett a megmérettetésre. Az első 2 fordulóban online tesztet kellett kitölteni, a döntőben pedig már személyesen mérték össze tudásukat a versenyzők. A feladatok között fejtörő, totó, dalokkal és népszokásokkal kapcsolatos feladványok is szerepeltek.
Bár 2021-ben lett 30 éves a Vas Megye és Szombathely Megyei Jogú Város Nyugdíjas Szövetsége, a jubileumi bált a vírushelyzet miatt csak tavaly tudták megtartani.

Molnár Árpád - elnök, Vas Megye és SZMJV Nyugdíjas Szövetsége
“Műsort adtak a nyugdíjasok, megjelentek a megye és a város, sőt az országos szövetségünknek is a vezetői és hát díjakat, okleveleket kaptunk. Azért volt még különleges ez a program, mert ez egyben jótékonysági est is volt. A belépőknek a bevételéből a legeslegrászorultabb nyugdíjastársainkat segítettük.”

A nyugdíjas szövetséghez közel 30 nyugdíjas klub és egyesület tartozik. Fő feladatuknak tekintik az idősekről való gondoskodást és az érdekképviseletet. Minden évben szerveznek különböző sport, kulturális, egészségügyi és szociális programokat. Az országos szövetséghez kötődő vetélkedőkön és versenyeken is részt vesznek.

megállj...

Megszervezték a nyugdíjas ki mit tudot, többen ellátogattak az okos idősotthonba, ahol az érdeklődők olyan eszközöket ismerhettek meg, amelyek segíthetik mindennapi életüket. A nyugdíjasok kirándultak is, Sopron és környéke volt az úticél.

Ősszel megtartották a játékos sportvetélkedőt és a főzőversenyt. Csatlakoztak az Ilauszki emlékversenyhez, amit minden évben a Szombathelyi Határőr Nyugdíjasok Egyesülete rendez. Az idősek világnapja alkalmából a Savaria moziban szerveztek programot. Itt átadták az Idősek az idősekért díjat, a megyei közgyűlés elnökének emlékplakettjét és a nyugdíjas szövetség díszokleveleit. Tavaly összesen 10-en vettek át elismerést. Az ünnepségen a megjelentek előadásokat is láthattak. A nyugdíjas szövetsége az idei évre is izgalmas programokkal készül. A batyus bál például tavaly elmaradt, de idén kettőt is szeretnének tartani belőle.

Molnár Árpád - elnök, Vas Megye és SZMJV Nyugdíjas Szövetsége
“Ezeknek a döntő részét az idén is szeretnénk mindenképpen megrendezni, amit viszont újként gondoljuk, reméljük, hogy oldódik a vírushelyzet, nagyon népszerű a batyusbál. Egy évben 2-t szoktunk tartani. Valószínű, hogy úgynevezett locsolóbálként tartjuk húsvét után az egyiket, a másik az ősszel. Itt 110-120 ember szokott részt venni.”

A tervek között szerepel még ismeretterjesztő előadások szervezése is.