Hírek

Eseménydúsak voltak a Szombathelyi Vívóakadémia elmúlt napjai

2023. december 21., 12:10

Eseménydúsak voltak a Szombathelyi Vívóakadémia elmúlt napjai. A hétvégén az országos diákolimpián hét érmet szereztek a gyerekek, szerda este pedig a 2023-as év párbajtőr világbajnoka, Koch Máté élménybeszámolóján, valamint bemutatómérkőzésén vehettek részt a jövő bajnokai.

Eseménydúsak voltak a Szombathelyi Vívóakadémia elmúlt napjai

Jól sikerült a Szombathelyi Vívóakadémia 2023-as éve.

Bár több tehetséges versenyző felnőtt és eligazolt a nyári időszakban, az utánpótlásképző-műhelyben nem állt meg az élet.

A zavartalan és minőségi munkának köszönhetően több fiatal már bemutatkozhatott a nemzeti csapatban vagy már kopogtat a korosztályos válogatott ajtaján. A legutóbbi hétvégén a főváros adott otthont az Országos Vívó Diákolimpiának, ahol tarolt a vasi együttes. Két arany, két ezüst és három bronzéremmel gazdagodtak Igaly János tanítványai.

Bár a versenyszezon véget ért, izgalmakból nem volt hiány szerdán sem. Nagy érdeklődés övezte a Magyar Vívó Szövetség roadshow-jának vasi állomását. Nem véletlenül, hiszen a 2023-as milánói világbajnokságon aranyérmet szerzett Koch Mátét, valamint az egykori szombathelyi kiválóságot, Bakos Bálintot testközelből láthatták a szurkolók.

Babós Csaba - elnök, Szombathelyi Vívóakadémia

Itt, mi vívópalántákat invitáltunk - a szülőket és az egykori vívókat is - mert úgy gondoljuk, hogy ez egy igazi vívó ünnep, hogyha egy világbajnok látogat el hozzánk. Ráadásul most még a küldöttségben több sikeres vívó is van. Ugye a Bálinton kívül ugye itt van Esztergályos Patrik is, aki junior Európa-bajnok és ifjúsági olimpiai bajnok. Tehát többen is vannak a csapatban, akik itt azért nagyon komoly sikereket értek el.

A rendezvény ismerkedéssel, élménybeszámolóval kezdődött és a gyerekek kérdéseket tehettek fel az élsportolóknak. Egy rövid bemelegítést követően pedig küzdemes asszó aratott sikert aratott a nézők körében. Olyannyira, hogy az eredetileg öt nyert pontig tartó csata tíz pontig zajlott. A rendezvény sikerén felbuzdulva a Szombathelyi Vívóakadémia jövőre is szeretné folytatni a sportág népszerűsítését hasonló programokkal.