Hírek

Eszközbeszerzés a Paragváriban

2011. július 06., 15:22

Interkatív táblákkal és számítógépekkel bővül a Paragvári Iskola eszközparkja. Pályázati úton jutottak hozzá a korszerű berendezésekhez. Az intézmény külső-belső megújulását segítő felújítás várhatóan jövő márciusban kezdődik.

Eszközbeszerzés a Paragváriban

Bár gyerekek nicsenek, az élet nem állt meg a Paragvári Iskolában. Az elmúlt napokban például 17 interaktív táblát szereltek fel az osztálytermekben.

Az iskola igazgatója arról beszél, hogyan tudják majd, például matematika órán használni a táblákat. Azt remélik a korszerű eszközöktől, hogy hatékonyabbá teszi az oktatást.

Kőváriné Fekete Marietta, igazgató - Paravári Utcai Általános Iskola
Rengeteg lehetőség rejlik benne. Ami, ha egyszer elkészül hozzá a tananyag, szemléletesebbé, áttekinthetőbbé, érdekesebbé teszi a mindennapi oktatást. Akár a természettudományban be nem mutatható kísérletek bemutatásával, térképek gyors változtatására gondolok. Könnyíteni fogja az oktatást és remélem, hogy érdekesebbé, hatékonyabbá is teszi majd.

A város általános és középiskolás pedagógusainak a jövő héten éppen itt lesz majd továbbképzés az interaktív táblák használatáról. A korszerű eszközök mellett a régi, zöld táblák is megmaradnak a tantemekben. Igaz, kisebb méretben, továbbra is segítve az oktatást. Az iskolába hamarosan 64 új számítógép is érkezik, így minden terembe jut majd egy-egy. Ezek segítik az egyéni foglalkozásokat, egyéni fejlesztéseket, a csoportmunkát. Emiatt az elektromos hálózatot is felújították. Az iskola 200 millió forintba kerülő külső és belső felújításának előkészítése jól halad. Ha minden a tervek szerint alakul, akkor márciusban kezdődhetnek a munkálatok.