MNB
MNB - 2

Hírek

Eszközfejlesztés a közgazdaságiban

2011. április 27., 10:43
Öt év alatt több mint 100 millió forint jutott a Horváth Boldizsár Szakközépiskolában eszközfejlesztésre a szakképzési hozzájárulásokból. Ma az elmúlt évek eredményeit mutatták be az intézményben. Az iskola nemcsak a fejlesztésekben, hanem kiemelkedő tanulmányi eredményekben is bővelkedett az utóbbi időben.
Eszközfejlesztés a közgazdaságiban

Évek óta dobogós helyezéseket érnek el a Horváth Boldizsár Szakközépiskola tanulói a tanulmányi versenyeken. Ezekhez a sikerekhez az is hozzájárul, hogy folyamatosan fejlődik az iskola eszközparkja. Legutóbb ebben a teremben cserélték le a teljes berendezést. Akkor számítógépeket és interaktív táblát kapott az intézmény. De több tanterem eszközei is megújultak az évek során. A szakképzési hozzájárulás összege azonban évről évre csökken - ennek oka elsősorban a gazdasági válság, mondta el az igazgatónő. Változott a hozzájárulás rendje is, most már nem az iskola, hanem a Savaria TISZK fogadja a támogatásokat.

Stanglné Pintér Márta - igazgató, Horváth Boldizsár Szakközépiskola
"Szakmacsoportra fogadja a pénzeket és azok a szakmacsoportok, amelyekben oktatnak az iskolák elosztják egymás között a pénzeket. Bízunk benne, hogy ez most újra egy kis növekvő tendenciát fog mutatni, hisze a következő évek beruházásainál szükség lenne minden fillérre."

Hiába fejleszt évente az intézmény, a gépek elhasználódása, és a technikai eszközök folyamatos fejlődése miatt most is új berendezésekre lenne szükség.