Hírek

Ezek a témák kerülnek terítékre a márciusi közgyűlésen

2024. március 27., 11:44

Bevezetik a speciális diétára szoruló gyerekek támogatását; idén is lesz nyári tábor Fonyódon; az MMIK felújítása idején átmenetileg máshol próbál a Mesebolt Bábszínház társulata; megállapodás születik az amerikaifutball csapattal a Városligeti Sporttelep működtetéséről. Többek között ezek a témák kerülnek terítékre a márciusi közgyűlésen. 9 napirendi pontot nyilvánosan, kettőt zárt ajtók mögött tárgyalnak a képviselők. A csütörtökön 9 órakor kezdődő testületi ülést élőben követhetik a Szombathelyi Televízió műsorán és Facebook-oldalán.

Ezek a témák kerülnek terítékre a márciusi közgyűlésen

A két közgyűlés közötti beszámoló részeként új elnököt választanak a Szombathelyért Közalapítvány kuratóriuma élére, döntenek a Horizon Europe programban való részvételről, és határoznak a környékbeli településeken végzett család- és gyermekjóléti szolgáltatások átlagosan 22 százalékos díjemeléséről. Idén is lesz nyári tábor a SZOVA fonyódi üdülőjében: a Derkovits, a Váci és az oladi iskola 20-20 diákja vakációzhat egy hétig ingyenesen a Balatonnál. Az MMIK felújításának idejére, májustól szeptember közepéig átmeneti helyre, a Welther Károly utcai volt SZOVA-központba költöztetik a Mesebolt Bábszínházat, itt zajlanak majd a próbák.

Elkészültek a Just Nature pályázat keretében mintegy 170 millió forintból megvalósítandó zöldfejlesztési tervek. A Dési-iskolában zöldfal, sövénylabirintus, több magaságyás, pihenőtér, tanösvény és Kneipp-taposó kap helyet, míg a szőlősi templom melletti zöldterületen sétányt, tornapályát, játszó- és rendezvényteret alakítanak ki.

Bevezetik a speciális diétára szoruló gyerekek támogatását. Azok a szombathelyi családok kérhetik, ahol a gyermek számára a szolgáltató nem tudja biztosítani az igényeknek megfelelő intézményi étkezést. Bölcsődés és óvodáskorúak esetében évi 60 ezer, általános iskolások esetében 80 ezer, középiskolásoknál 100 ezer forint igényelhető.

Ingyenes használatba adná a város a Markusovszky utcai Városligeti Sporttelepet a Szombathely Crushers Amerikai Football Egyesületnek, amely öt éve a létesítmény bérlője. A megállapodás értelmében az egyesület gondoskodik a szükséges karbantartási, felújítási munkák elvégzéséről.

Térítésmentesen önkormányzati tulajdonba adja a magánberuházó a parkerdei lakópark és a zanati füvészkert infrastruktúráját.

A zárt ülés napirendjén a Berzsenyi Dániel Könyvtár igazgatói pályázatának elbírálása és Prenor Kertészeti és Parképítő Kft.-t érintő döntés szerepel.