Hírek

Falco játékosokkal kezdi meg a kosárlabda-válogatott az európa-bajnoki selejtező sorozatot

2024. február 22., 20:44

Egykori és jelenlegi Falco játékosokkal valamint szakedzőkkel kiegészülve kezdi meg a magyar kosárlabda-válogatott az európa-bajnoki selejtező sorozatot. Perl Zoltánék csütörtök este Izland vendégeként lépnek pályára, vasárnap pedig Olaszország nemzeti csapatát fogadják.

Falco játékosokkal kezdi meg a kosárlabda-válogatott az európa-bajnoki selejtező sorozatot

Gőzerővel készül a magyar kosárlabda-válogatott, amely néhány napot Szombathelyen töltött. Február elején új szövetségi kapitányt nevezett ki a szakszövetség. A távozó Sztojan Ivkovics után a Falco együttesével sikert sikerre halmozó Gasper Okornnak szavaztak bizalmat. A kapitány segítője a szombathelyiek jelenlegi mestere, Milos Konakov, céljuk kivívni a továbbjutást. A volt és jelenlegi sárga-fekete csapattagok közül bizonyítási lehetőséget kap Váradi Benedek, Pongó Marcell, Keller Ákos, Benke Szilárd, Golomán György, Somogyi Ádám és Perl Zoltán is. Az összeszokottság a csapat előnyére válhat.

Perl Zoltán - válogatott kosárlabdázó

Ez nekünk egy óriási előny, hiszen már ismerjük azt a taktikát, azt a játékfelépítést, azt a mérkőzésre való felkészülési módot, ahogy a Gasper illetve a Milos szeret dolgozni. Nekünk ez nagy könnyebbség, sokat segít, de úgy látom, hogy a többiek is nagyon jól felvették a ritmust és ők is átérzik, illetve nekik is jól megy ez az új rendszer.

A magyar válogatott idegenben kezdi a selejtező sorozatot: csütörtökön este fél 9-kor dobják fel a labdát Reykjavíkban. Izlanddal legutóbb 2023 nyarán játszott barátságos meccset a magyar válogatott, amit Hanga Ádám kihagyni kényszerült.

Hanga Ádám - válogatott kosárlabdázó

Egy nagyon kemény mérkőzést várok, nyilván az izlandi csapat kellemetlenül játszik, nagyon gyors kosárlabdát játszanak és tényleg mindenkinek mindig megnehezítik a dolgát, úgyhogy fel kell készülnünk erre a mérkőzésre.

Az Izland elleni találkozót követően azonnal útra kel a magyar csapat, hiszen vasárnap újabb megoldandó feladat vár rájuk. A legutóbbi világbajnokság 8. helyezettje, az olasz nemzeti együttes ellen sokkal nehezebb dolguk lesz Váradi Benedekéknek. A magyar kosarasok erőt meríthetnek a szurkolók biztatásából, hiszen várhatóan telt ház előtt rendezik meg az összecsapást vasárnap 18 órai kezdettel a Schaeffler Aréna Savariában.