Hírek

Fazekas már itthon készül az EB-re és az olimpára

2012. május 09., 17:53

Fazekas Róbert immár Szombathelyen, napi két edzéssel készül a következő időszak nagy feladataira. A sportoló az Egyesült Államokban ért el olimpiai A-szintet nemrég. A június végén kezdődő Európa-bajnokság lehet a londoni olimpia előtt a legjelentősebb felmérő a Haladás VSE diszkoszvetője számára.

Fazekas már itthon készül az EB-re és az olimpára

Fazekas Róbert a rosszul sikerült tavalyi versenyszezon után tavasszal három hetet töltött az Egyesült Államokban, ahol három versenyen indult és a legutolsón sikerült olimpiai kvótát szereznie. A Haladás VSE diszkoszvetője egy 65 méter 14 centiméteres dobással kvalifikálta magát a londoni ötkarikás játékokra.

Fazekas Róbert diszkoszvető, Haladás VSE
Az első két verseny igazából bemelegítő jelleggel folyt. Nem annak szántam, de a tavalyi év után nehéz volt versenyezni. Bizonytalanul éreztem magam a körben. Az első versenyen egy mérhető dobásom volt. Volt olyan, hogy egy fa tetejére dobtam ki a szektoron kívül. A másodikon már négyszer dobtam 64 métert és a harmadik versenyen már elsőre sikerült teljesítenem a szintet és nem is dobtam többet.

A szombathelyi atléta a tengerentúlon eltöltött időszak után Szombathelyen készül a nagy versenyekre. Naponta kétszer tréningezik Annus Adrián irányításával. A hangsúly most a dinamikán  van, ami sok futással, ugrással fokozható.

Annus Adrián vezetőedző, Haladás VSE
Igazából egy szakmai cél volt most, az hogy Robi teljesítse az olimpiai szintet. Ez teljesült, úgy hogy én azt gondolom, hogy maradéktalanul elégedett vagyok, mint edző az eredményével.

A tervek szerint Fazekas Róbert a londoni olimpia előtt dobókörbe lép a finnországi Helsinkiben június végén kezdődő atlétikai Európa-bajnokságon is. A sportoló elmondása szerint az ottani sorrend nagy részben megyezik majd az olimpiáéval, éppen ezért az Eb-n szeretne érmet nyerni.