Hírek

Február 11. a rendőrség hivatalos véradó napja

2024. február 06., 16:49

Február 11. a rendőrség hivatalos véradó napja Borbély Zoltán posztumusz rendőr hadnagy emlékére. A segítő akciót minden évben megszervezi a rendőrség a Vöröskereszt együttműködésével. Vas vármegyében négy helyszínen rendeznek a héten véradást, több százan bizonyítják ilyenkor segítőkészségüket, és nyújtják a karjukat beteg embertársaikért.

Február 11. a rendőrség hivatalos véradó napja

Hétfőn délelőtt ideiglenes véradó állomást rendeztek be a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság épületében: nyomozók, járőrök, irodai dolgozók jelentkeztek a nagy hagyományokkal bíró önkéntes akcióra. Volt, aki már 30. alkalommal nyújtotta karját, hogy ezzel beteg embertársain segítsen.

Lakner Bálint - r. törzszászlós, VMRFK

"Szerintem egy fontos dolog a véradás, hogy embertársainkon segítsünk, hiszen mi is kaphatunk bármikor vérkészítményt, segítsünk másokon."

A véradást a 2008. február 11-én szolgálatteljesítés közben elhunyt kollégájuk, Borbély Zoltán posztumusz rendőr hadnagy emlékére rendezik meg a Magyar Vöröskereszt Vas vármegyei szervezetével együttműködésben. A vasi rendőrség állományából tavaly 242-en adtak vért - mondta el az eseményen Seffer Lilla szóvivő.

"Minden évben február 11-én kerül megtartásra a rendőrség hivatalos véradó napja. 2023 februárjában már 14. alkalommal kerül megrendezésre négy helyszínen a rendőrségi véradás."

A véradást 2010 óta minden évben megtartják. A vasi rendőrök ilyenkor megmozdulnak a jó cél érdekében. Mindannyian fontosnak tartják, hogy ily módon is segítsenek.

Tóth Péter - r. hadnagy, Szombathelyi Rendőrkapitányság

"Ez a negyedik véradásom, és azért tartom fontosnak, mert sok életet lehet ezzel megmenteni, és mivel vérhiány van Magyarországon, mindenkit arra buzdítok, hogy adjon vért, hiszen ez rendkívül fontos dolog."

A véradáshoz jutalmazás is kapcsolódik: ajándékot sorsoltak ki az önkéntesek között, akik önzetlenül adták vérüket. A csomagokat Pilisi Gábor rendőrfőkapitány és Czirók Tamás, a Vöröskereszt helyi szervezetének képviselője adta át a szerencsés véradóknak.