Hírek

Fejtörést okoz a hosszú nyár

2011. június 07., 10:26
Az idei tanév utolsó hetét kezdték meg a gyerekek az iskolapadban. Sokan már lefoglalták helyüket egy-egy nyári táborba. A tematikus táboroktól a napközis felügyeleten át széles a kínálat idén is, de ha egy családból több gyerek is nyaralni készül, a szülőknek mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk.
Fejtörést okoz a hosszú nyár

A gyerekek már készülnek a szünidőre, felkerültek a táblára a vakáció utolsó betűi. Ma még az olvasást gyakorolták a Nyitra Utcai ÁMK másodikosai. Az utolsó jegyek kerülnek a naplóba, aztán a kikapcsolódás kerül előtérbe.
"-Hol fogod tölteni a nyarat? - Apukámmal megyek Olaszországban, mamámmal Egyiptomba."
"-A nagybátyámmal lemegyünk focizni, meg elmegyünk ide-oda."
A diákok várják a hosszú vakációt, a szülők viszont kevésbé. A családoknak időbeosztást kell készíteni a szünidőre, mikor, hol és kivel töltse a szabadidejét a gyermek.


Kovács Mónika
"Nagymamákhoz, aztán nagyobb részt otthon, meg egy-két hétre esetleg nyaralni és nagyobb részt odahaza."
 
A városban több intézmény kínál nyári táborokat. A Nyitra utcai ÁMK már négy éve szervezi meg táborait. Idén a júniusi és augusztusi hónapokra időzítették a turnusokat. Mint mindig, most is a legnépszerűbbek az angol és a modellező foglalkozások.


Tóth Tamás - művelődésszervező, Nyitra Utcai ÁMK
"Az meg van hirdetve és napokon-heteken belül össze is gyűlik az a 18-20 fős létszám, akik visszajárók, illetve évről évre van új csatlakozó a kisebb korosztályból és ugye belenőnek."
 
De idén is lesz kézműves és néptánctábor, valamint óvodás kortól egészen 10 éves korig várják a kicsiket a Cseperedő táborba. Itt kirándulásokkal, barkácsolással, színes játékokkal kedveskednek a gyerekeknek. Bár az árak a tavalyihoz képest nem változtak, nem minden szülő tudja csemetéje nyári foglalkoztatását finanszírozni.
 
Demeter Zsuzsa
"Egyedül nevelek két gyereket. Egy 18 éveset és egy 9 éves kislányt. Sajnos nem tudom megengedni a táboroztatást, nagyon vágyik a kislányom egy lovastáborra."
 
A megyei fenntartású balatonberényi üdülőbe olyan kevesen jelentkeztek, hogy idén csak egy hónapig működtetik. Júliustól fogadja a gyerekeket. Elsősorban a strandolni, sportolni és kikapcsolódni vágyókat várják. Hétfőtől szombatig tart egy-egy turnus. Már van olyan hét, ami megtelt. Híradónkat arról tájékoztatták, ha sok lesz a jelentkező, akkor augusztusban is fogadják a gyerekeket. Itt a megyéből érkezőknek csupán valamivel több mint 3000 forintot kell fizetniük naponta