Hírek

Felemás esztendőt zárt a Haladás VSE birkózó szakosztálya 2021-ben

2022. január 12., 23:35

Ligeti Dániel és Gellén Milán révén szép sikereket ért el az egyesület. Veréb István és Ligeti Richárd tanítványai keményen készülnek, hogy az idei csapatbajnokságban aranyérmet szerezzenek.

 

Felemás esztendőt zárt a Haladás VSE birkózó szakosztálya 2021-ben

A rövid karácsonyi pihenőt követően ismét munkába álltak a Haladás VSE birkózói, akik mindennap edzésekkel hangolnak a 2022-es versenyszezonra. A gyermekkorú versenyzőktől kezdve egészen a felnőttekig valamennyi korosztályban akadnak válogatott szintű sportolók, ugyanakkor a vasi szakosztályt is alaposan megtizedelte a sérülés és betegséghullám, ami az eredményességre is rányomta a bélyegét.

Veréb István - vezetőedző/szakosztályvezető, Haladás VSE
Jó erős közepesnek mondanám, voltak jobb éveink, de volt rosszabb is természetesen, de az nagyon régen volt. Az idén nemzetközi mezőnyben felnőtt Európa-bajnokságon lett egy ötödik helyezésünk Ligeti Dániel révén. Ugye Magyarországon ez az egy magyar eredmény született illetve az olimpián volt egy ötödik hely, de azt honosított versenyző érte el. Sajnos juniorban a magyar bajnokunk, aki az U23-as országos bajnokságot is megnyerte Nemes Bálint trombózist kapott.

A Haladás VSE birkózója így nem tudott részt venni válogatókon, és a világversenyeket is kénytelen volt kihagyni. Ugyanakkor a legfiatalabb versenyzők is bizonyították, hogy érdemes lesz odafigyelni rájuk az új esztendőben is.

Ligeti Richárd - edző, Haladás VSE
Egy-két versenyzőt ki lehetne emelni, például Németh Lórántot, aki országos bajnokságon bronzérmes volt illetve az elődöntőben egy téves bírói ítéletnek sajnos a kárát látta, nem lett első helyezett. De ettől függetlenül azt gondolom, hogy a többiek is, például Kovács Huba is érmes volt országos bajnokságon illetve az eggyel idősebb korosztályban már a kadettba Gellén Milán a kadet Európa-bajnokságon harmadik lett.

A Haladás VSE birkózó szakosztálya hosszú múltra tekint vissza, és eredményességét leginkább a felnőtt magyar csapatversenyen lehet lemérni, ahonnan rendre éremmel tér haza a szombathelyi klub. Tavaly harmadik helyen zárt az egyesület, de Veréb Istvánék idén szeretnék ezt még fényesebb medálra cserélni.