Hírek

Felújítják a Paragvárit

2011. február 15., 16:58
Egy nyertes uniós pályázatnak köszönhetően, 222 millió forintból korszerű követelményeknek megfelelő környezetet alakíthatnak ki a Paragváriban tanuló diákoknak. Utoljára 1978-ban újították fel az iskolát, az azóta eltelt 30 év alatt alaposan megrongálódott az épület.
Felújítják a Paragvárit

Csupán egy mosdót sikerült az elmúlt években felújítani, a többi vizesblokk teljes cserére vár. atmo 1:06:30-1:06:37 A WC-k mellett az épület homlokzatának a felújítását és a nyílászárók cseréjét is tervezik. Ezek többsége már olyan állapotban van, hogy le kellett zárni, mert balesetveszélyesek. A régi épületrészen a tetőszerkezet is cserére vár és el kell végezni a homlokzat utólagos hőszigetelését is.

Az új épület bejáratát és a földszinten lévő osztálytermeket akádálymentessé teszik és fejlesztő termet alakítanak ki a sajátos nevelésű ígényű gyerekek számára. Az udvar egy része ugyan az elmúlt években megújúlt, de itt is szeretnének további fejlesztéseket megvalósítani a sikeres pályázatnak köszönhetően.

Az önkormányzat lesz a projektgazda, ami azt jelenti, hogy a város felügyeli a az építkezést. Ettől azt várják, hogy kevesebb lesz a hiba, magasabb színvonalon lehet megvalóítani a kivitelezést. A tervek szerint 2012 őszén már egy kivül-belül megszépült iskola várja a diákokat.