MNB - 2
MNB

Hírek

Fennállásának 20. évfordulóját ünnepli a Bolyai Galéria

2012. szeptember 27., 17:40

Az iskola kiállítótere elsősorban a diákok számára ad bemutatkozási lehetőséget. Három hetente újabb tárlat nyílik, amelyek különböző témákhoz kapcsolódó rajzokból, fotókból, kézműves munkákból nyújt válogatást. Az iskola egy ma útjára indított jubileumi programsorozattal emlékezik az elmúlt 20 évre.

Fennállásának 20. évfordulóját ünnepli a Bolyai Galéria

Cirkusz, film vagy éppen sport - sokféle téma megjelenik az iskola előtt felállított, rendhagyó utcagalériában, ami a járókelők figyelmét is felkeltette. A tárlat az elmúlt 20 év diák-alkotásaiból válogat: színes festmények, fotók, animációk láthatók egészen jövő hét közepéig, ez az iskola ajándéka a Derkovits-lakótelepen élőknek. A Bolyai Galéria 1992-ben, Iker János igazgatósága alatt nyílt meg.

Dr. Iker János - korábbi igazgató, Bolyai-iskola
...


A jubileumi kiállítás másik része az iskola aulájában látható, itt az elmúlt néhány évben született alkotások: rajzok, kisplasztikák, festmények kaptak helyet. A megnyitó ünnepségre összegyűlt az egész iskola. Iker János köszöntőjében kiemelte: a galéria nagy szerepet játszik az élményekre épülő oktatásban, a gondolatok megjelenítésében és az önkifejezésben. Az évforduló alkalmából további öt kiállítás nyílik még év végéig.

Károly Frigyes - igazgató, Bolyai-iskola
...


A galéria egyidőben indult a Bolyai nyolcosztályos gimnáziumi képzésével, így utóbbi jubileumát is idén ünneplik az iskolában.