MNB - 2
MNB

Hírek

Focitábor

2013. július 31., 16:49

Két hét alatt több mint száz gyermek ismerkedett meg a labdarúgás alapjaival a Haladás VSE focitáborában. Az apróságok naponta két edzésen vettek részt, melyek egy részét az NB I-es csapat otthonában, a Rohonci úti stadionban tartották meg. 

Focitábor

Két héten át gyermekzsivajtól volt hangos a Haladás VSE Rohonci úti sportkomplexuma:  a létesítményben napközis rendszerben több mint 100 focistapalánta táborozott. A 6 és 10 év közötti apróságok élvezték a programot, amit szakemberek állítottak össze számukra. 

Szatmáry Máté - labdarúgó, Haladás VSE
“Nagyon jól érzem magam. Azért érzem jól magam, mert sorversenyeket csinálunk, fogócskázunk meg kapura rúgásban versenyezünk. Meg amikor focizunk nagyon szeretek kapus lenni.”

A gyerekek között voltak olyanok is, akik a korábbi esztendőkben is részt vettek a táborban. 

Lengyel Kristóf - labdarúgó, Haladás VSE
“Nagyon tetszik a tábor. Tavaly is voltam itt és nagyon jó volt itt. És szeretek itt lenni.”

A focistapalántákkal párhuzamosan négy edző foglalkozott. A napi két tréningen lényeges volt az, hogy a táborlakók futballtudása fejlődjön, ám a gyerekek korára való tekintettel minden gyakorlatot játékos elemekkel színesítettek. 

Somfalvi Csaba - edző, Haladás VSE
“Nem kifejezetten szakmai munka folyik. Az a lényeg, hogy a gyerekek jól, érezzék magukat. Természetesen nagy hangsúlyt fektetünk a futballra, de nem úgy mint a hétköznapi edzéseken, mert ott szisztematikus rendszer van. Az, hogy meg kell őket tanítani a foci alapjaira. Itt kicsit lazább az egész.”

A táborozó gyerekek számára az is óriási élményt jelentett, hogy az edzések egy részét a Rohonci úti stadionban tartották.  Ott, ahol a legtöbb gyerkőc kedvence, példaképe kergeti hétvégenként a labdát a Szombathelyi Haladás NB I-es csapatában.