Hírek

Fogadj örökbe egy fát! címmel környezet- és klímavédelmi napot tartottak a Family Centernél

2021. október 04., 19:49

Civil kezdeményezésre 45 facsemetét ültettek el a bevásárlóközpont melletti zöld területen. A liget később közösségi parkká bővül padokkal, virágágyásokkal.

 

Fogadj örökbe egy fát! címmel környezet- és klímavédelmi napot tartottak a Family Centernél

Baráti társaságok, civil önkéntesek ragadtak ásót és öntözőkannát szombaton délelőtt a közös faültetésen. A Skorpió Box Club tagjai is eljöttek, gyermekeikkel együtt.

Varga Roland - vezetőedző, Skorpió Box Club
"Számunkra is fontos a természetvédelem, a gyerekeknek egy jó kis mozgási lehetőség, és örök emlék a faültetés, mindenki elültet magának fát, ez jó csapatépítésnek, én úgy gondolom."

A csemetéket az Örökzöld Kertészet ajánlotta fel. Szelestei ezüsthárs, mezei juhar, leylandi ciprus, manzsu meggy és madárberkenye is került a földbe. Ez az ámbrafa Amerikából származik, viszonylag igénytelen, nagyra növő faj, őszi lombszíneződése különösen látványos.

Poór Boglárka - növényorvos, Örökzöld Kertészet
"Amit nála kiemelnék különlegességet, itt már látszik a törzsén, és az idősebb ágakon, hogy ún. paralécek alakulnak ki, ami főleg lombhullás után látszik, télen is mutatós növényről van szó."

Az akció ötletgazdája a klímavédelemre és a természeti értékek megőrzésére kívánta felhívni a figyelmet.

Szendrő-Németh Tamás
"A gyerekek kapni fognak egy kis emlékplakettet a fáról, amit elültettek, kikarózták, megöntözték, így joggal érezhetik úgy, hogy ez az ő fájuk, és a családjukkal kilátogathatnak, megnézhetik hogyan fejlődik évről évre egyre szebben."

A nemes cél sok támogatót vonzott, csaknem 50-en szorgoskodtak az ültetésnél. Az áruház melletti füves terület hamarosan zöld ligetté változik.

Farkas Richárd - áruházigazgató, Family Center
"Olyannyira megtetszett ez az ötlet, hogy jövő tavasszal egy közösségi parkká alakítjuk ezt a területet, beültetjük virágokkal, lesznek majd padok, és ezek a fák képezik az alapját ennek a parknak."

Az így kialakuló közösségi park később rendezvények helyszíne lesz.