Hírek

Foglalkoztatás - a home office és a távmunka új kihívásokat, új elvárásokat jelent a felek számára

2021. október 20., 14:50

Az elmúlt öt évben 1500 munkavállaló boldogulását segítette a foglalkoztatási paktum munkaerőpiaci projektjének keretében. Interaktív partnerségi ülésükön ezúttal Szombathely gazdasági helyzetéről, a térség munkaerőpiaci lehetőségeiről, változásairól, a home office és a távmunka veszélyeiről hallhattak előadásokat a cég- és HR-vezetők.

 

Foglalkoztatás - a home office és a távmunka új kihívásokat, új elvárásokat jelent a felek számára

Találja ki, mivel szeretne foglalkozni, a paktum iroda pedig keres valakit, aki fizetne is érte – mondja magáról a Foglalkoztatási Fórum és Paktum. A „Gazdaság- és foglalkoztatásfejlesztési partnerség a szombathelyi járás területén” elnevezésű programban térítésmentesen nyújtanak segítséget mentorálással, tanácsadással azoknak, akik ismeretek, kapcsolatok híján eddig nem tudtak elhelyezkedni.

Bálint András – ügyvezető, Szombathelyi Képző Központ Nonprofit Kft.
„Ha jelentkezni akar valahova, de esetleg kevés helyre hívják, akkor mi elbeszélgetünk vele, mentorszolgáltatás, tanácsadást tudunk neki nyújtani. Tehát egyfajta külső segítséget, végig kísérjük azt a folyamatot, amíg az álláskereső ügyfél eljut az első állásinterjúig. Addig szakemberek foglalkoznak az ügyfeleinkkel és egy adatbázisunk van a nyitott szombathelyi állásokról.”

A munkaerőpiaci program konzorciumi partnere Szombathely városa. Az ötéves projekt mostani, 12. partnerségi ülésén a megyeszékhely költségvetéséről, gazdasági munkaerőpiaci helyzetéről a város alpolgármestere beszélt.

Horváth Attila – alpolgármester, Szombathely
„Ez a program, ez a konzorcium nagyon jó munkát végzett az elmúlt időszakban, ezt az is alátámasztja, hogy 1500 embernek tudtak segíteni e program keretében. Ez pár hónap múlva befejeződik, de nagyon remélem, hogy mind a kormány, mind az önkormányzatok közösen megtalálják annak a lehetőségét, hogy a covid és a megváltozott világ kihívásaira jó választ adjunk.”

A munkaerőpiaci változásokról a szervezetfejlesztő szakember beszélt. A fiatal munkavállalók már a korábbiaktól eltérő elvárásokkal érkeznek a munkahelyekre, ami más hozzáállást kíván a munkáltatóktól is.

Kardos József – ügyvezető, DMQ Szervezetfejlesztő és Felnőttképző Kft.
Hiszen az X generációnál tapasztalható az, hogy hosszú távon gondolkodnak és egy cégnél képzelik el az életüket, ezzel szemben a Z és Y generáció már sokkal rugalmasabb, és sokkal könnyebben vált munkát. Ahhoz, hogy a munkáltató a munkavállalóval együtt tudjon működni, ehhez nagyon komoly párbeszédre van szükség.”

A projekt keretében a paktumiroda ingyenesen kínálja szolgáltatásait partnereinek.