MNB - 2
MNB

Hírek

Folytatódik a Magyar Kupa a Haladás számára

2021. október 26., 16:34

Az Ajka ellen 2-1-re megnyert bajnoki mérkőzést követően, szerdán már a MOL Magyar Kupa 4. fordulójában lép pályára a Szombathelyi Haladás. Németh Szabolcs együttesének hazai pályán, az élvonalban szereplő Gyirmót FC Győr ellen kellene kivívnia a továbbjutást.

 

Folytatódik a Magyar Kupa a Haladás számára

Kiváló szezont fut a 2021/2022-es kiírásban a Szombathelyi Haladás. A vasi zöld-fehérek a Soroksár ellen elszenvedett vereséget követően elveszítette listavezető helyét, de a legutóbbi fordulóban az Ajka felett aratott 2-1-es siker ismét az első helyet jelenti Németh Szabolcs csapatának. A sűrű versenynaptár miatt ugyanakkor sokat nem ünnepelhették a győzelmet, hiszen szerda este már újabb feladat vár a játékosokra. A MOL Magyar Kupa 4. fordulójában lépnek pályára a zöld-fehér labdarúgók. Az előző körben a Dabas otthonában sikerült kivívnia Németh Szabolcs csapatának a továbbjutást. Ezúttal nehezebb dolga lesz a szombathelyieknek, ráadásul az ellenfél sem lesz teljesen ismeretlen. A Magyar Kupában ugyanis azzal a Gyirmót FC Győr csapatával találkoznak a vasi labdarúgók, amellyel a legutóbbi szezonban és a nyári időszakban is összemérték tudásukat.

Németh Szabolcs - vezetőedző, Szombathelyi Haladás
A nyáron is játszottunk felkészülési mérkőzést a Gyirmóttal, minden héten a televízióban láthatjuk az NB I-ben szerepelni őket. Nagyon jó edzőjük van Csertői Aurél személyében illetve egy nagyon stabil csapat, több jó játékos alkotja.  

Az OTP Bank Ligában szereplő győriek nincsenek kimondottan jó formában, hiszen a 12 csapatot felsorakoztató élvonalban jelenleg a kieső helyen állnak. Ugyanakkor nem lehet más célja Csertői Aurél együttesének sem, mint a továbbjutás, amelyet idegenben kellene kivívnia a gyirmóti labdarúgóknak. Hasonlóan vélekedik a találkozóról Szekér Ádám, a szombathelyiek középpályása is, aki a Haladással a lehető legtovább menetelne a Magyar Kupában.

Szekér Ádám - játékos, Szombathelyi Haladás
Meg szeretnénk azt is nyerni, minél tovább szeretnénk jutni a kupában és ha úgy adódik megnyerni.

A MOL Magyar Kupa 4. fordulójában a vasi zöld-fehérek találkozóját a Haladás Sporkomplexumban rendezik. A találkozó 18 órakor kezdődik és egyetlen mérkőzéssel döntik el a főszereplők a továbbjutás kérdését.