Hírek

Folytatódnak az útfelújítások Szombathelyen: egyszerre öt helyszínen dolgozik a kivitelező

2024. április 08., 20:34

Folytatódnak az útfelújítások Szombathelyen: egyszerre öt helyszínen dolgozik a kivitelező. Mindez lezárásokkal jár, ami nagyfokú türelmet és körültekintést követel az autósoktól a következő hetekben. A buszközlekedés több ponton módosul. A 800 millió forint értékű útfelújítási programot az önkormányzat saját költségvetésből finanszírozza.

Folytatódnak az útfelújítások Szombathelyen: egyszerre öt helyszínen dolgozik a kivitelező

Április második hetében új lendületet vett a szombathelyi útfelújítási program. Mint ismert, 800 millió forintból 9 rossz állapotú szakaszt tesznek rendbe.

A Kenderesi utcában már dolgozik az aszfaltmaró. Ma reggeltől teljes útzár mellett folyik a munka, péntektől pedig részleges korlátozás lesz érvényben a Bartók Béla körút és a Liget utcai híd között. Április 9. keddtől teljes útzárra kell számítani a fahíd és a Kárpáti Kelemen utca közötti szakaszon, 10-étől pedig részleges lezárás mellett megindulhat a közlekedés.

Folytatódik a Bocskai István körút felújítása is, április 10-én és 11-én teljes, 12-16. között részleges lezárás mellett folyik a munka.

Napokon belül elkezdődik a prof.dr. István Lajos körút rekonstrukciója is, előbb félpályás korlátozás mellett, majd április 15-től teljes útzár mellett zajlik a kivitelezés.

A Csaba utca felújítása már pénteken elindult. Szakaszosan marják fel az aszfaltot, félpályás útlezárás és 30 km/órás sebességkorlátozás mellett halad a forgalom.

A Brenner Tóbiás körút Nárai és Kálvária utcák közötti szakaszán is már folyik a munka: ma reggel vették birtokba a gépek a munkaterületet. Gyorsan haladnak, jókora szakaszon felmarták az aszfaltot. Április 12-ig lezárják az érintett szakaszt, csak a helyi járatokat engedik át.

Csite Istvánné

"Igen, szükséges volt, nagyon nagy a forgalom, szükség volt az útjavításra. Most épp buszra várnak, egy kis kellemetlenség van, elviselhető? Igen. Busszal jöttem, nem késett, szerintem majd csak a csúcsforgalomban, amikor egyébként is késtek."

Az útfelújítások miatt változik a Blaguss menetrendje, kisebb késésekre kell számítani, és lesz, ahol ideiglenes megállókat alakítanak ki. A részletekről a szolgáltató honlapján lehet tájékozódni.

Riporter: Krizsán Zsuzsanna

"Öt helyszínen folynak ... legyenek türelemmel."