Hírek

Folytatódott a Szín-Arany Kupa

2023. június 09., 10:48

Az Aranykorúak Sport Egyesület és a Weöres Sándor Színház együttműködésével folytatódott a Szín-Arany Kupa. A társulat művészei és az egyesület tagjai tekében és dartsban mérték össze ügyességüket. Szerda este pedig már a színházban vendégeskedtek a szépkorú sportolók, akik a Kivilágos kivirradtig című előadást tekinthették meg.

Folytatódott a Szín-Arany Kupa

Gurultak a golyók, dőltek a bábuk és szálltak a nyilak az Aranykorúak Sport Egyesület valamint a Weöres Sándor színészeinek közös sportrendezvényén.


Dobosné Tarlacz Zsuzsanna - elnök, Aranykorúak Sportegyesület
- A színészekkel a "Szín-Arany kupa" elnevezésű, tehát Színész-Aranykorúak kupa, ebből ered a rövidítés. Többször találkoztunk már és itt is, meg legutoljára a bowlingpályán. Teke, darts, ami van, meg most ez csak a szórakozásként a nyilazás, hogy aki esetleg már végzett ezzel-azzal, akkor ne unatkozzon.


A nagy múltra visszatekintő, jó hangulatú sportos rendezvény ezúttal is kiváló lehetőséget biztosított, hogy kicsit kötetlenebb környezetben is megismerjék egymást az alkalmi versenyzők. A gyümölcsöző kapcsolatnak köszönhetően értékes barátságok köttetnek a sportnak köszönhetően.


Fehér Csaba - tag, Aranykorúak Sportegyesület
- Amióta az Aranykorúak és a Weöres Sándor színészei együtt sportolunk évente egyszer vagy kétszer, emberi kapcsolataink kiteljesedtek és ha megyünk színházba, s találkozunk igazgató úrral vagy az Ákossal, akkor kialakult bensőséges kapcsolat barátivá tesz bennünket. Bizalommal fordulhatunk hozzájuk. Ezzel azt akarom mondani, hogy a sport erősíti az emberi kapcsolatokat, színesebbé teszi és Én úgy gondolom, hogy mindenki számára - független az életkortól - fontos, egészsége megőrzése érdekében és a társas kapcsolatok mélyítése érdekében.  


Szakavatott bírák kísérték figyelemmel az összecsapásokat, hogy nap végére kiderüljön, melyik csapat volt pontosabb. A Weöres Sándor Színház művészei összetettben némi hátránnyal vágtak neki a versenynek, ezen a különbségen szerettek volna faragni.


Bálint Éva - színésznő, Weöres Sándor Színház
- Általában a szépkorúak győztek leginkább, de most ezt a hagyományt ezt eltüntetjük és most mi fogunk győzni, a színészek. De igazából persze a játékkedv meg ez az egész hangulat miatt vagyunk itt. Tehát győzni akarunk, de nem annyira fontos.


A győzelem megszerzésénél is fontosabb volt azonban, hogy a társulat megvendégelje az alkalmi riválist. Szerda este a Kivilágos kivirradtig című előadást nézték meg az egyesület tagjai a színházban.