Hírek

Fontos mérkőzést bukott a Crushers

2021. június 08., 14:16

A szombathelyi amerikai focicsapat hazai pályán kikapott Budapest Cowbells együttesétől, így már csak matematikai esélye maradt, hogy bejusson a rájátszásba.

 

Fontos mérkőzést bukott a Crushers

Élet-halál mérkőzésen fogadta az SZSE-pályán a Budapest Cowbells együttesét az NBA Szombathely Crushers amerikai foci-csapata, amely egy győzelemmel biztosította volna helyét a Divizió I-es bajnokságban. Rémálomszerűen indult a találkozó a szombathelyiek számára, a kezdőrúgást rögtön visszahordta a fővárosi csapat touchdown-ra, az extrapont ugyan kimaradt, de így 6-0-ra vezettek a vendégek.

Jól reagált a gyenge kezdésre és rögtön válaszolni tudott a Crushers, Szűcs Fábián szenzációs futásának köszönhetően fordítottak a zöldmezes szombathelyiek, az első negyed végén 7-6 volt az állás. A második etap aztán a budapestieknek sikerült jobban, a Cowbellsnek igen, a Crushersnek nem sikerült pontot szereznie, így a nagyszünetben 13-7-re vezettek a vendégek.

A harmadik negyedet jól kezdték a szombathelyiek, újabb remek futásnak köszönhetően ismét tudtak fordítani. A 14-13-as hazai vezetés után a zárófelvonásban már csak a Cowbells szerzett pontot. A Crushers támadóegysége mindent megpróbált, de több hiba is csúszott az akciókba, amit könyörtelenül kihasználtak a vendégek. A fővárosiak megérdemelten nyertek 27-14-re, ezzel a Nyugati-csoport első helyén végeztek. A hazai vereség után 2-2-es mutatóval álló Crushers sorsa már nem csak a saját kezében van. Csakis akkor marad esélye bejutni a playoffba, ha a rivális Titans csodával határos módon nem győzné le a szezonban még veretlen VSD Rangers-t.

A telefonnál: Májer László - csapatvezető, NBA Crushers
“A második félidőben a támadósorunkban sajnos történtek olyan hibák, amikért a Cowbells keményen büntetett, így beállították a végeredményt. A védelmünk nagyon jól teljesített a mérkőzésen, de a támadó oldalon mindenképp van mit javítanunk, mert ilyen védelemmel nem szabadna ilyen könnyen feladni az előnyünket.”

A Zúzók jövő hétvégén idegenben a Dabas ellen fejezik be az alapszakaszt.