Hírek

Fordulatokban gazdag mérkőzést játszott a Szombathelyi Sportiskola és a Soproni Darazsak Akadémia

2022. december 01., 18:58

A regionális leány kadett kosárlabda rangadó legnagyobb kérdése az volt, sikerül-e a vasi csapatnak visszavágni az idegenben elszenvedett vereségért.

Fordulatokban gazdag mérkőzést játszott a Szombathelyi Sportiskola és a Soproni Darazsak Akadémia

A legutóbbi hétvégén igazi kosárlabda rangadót rendeztek a vasi megyeszékhelyen. A Szombathelyi Sportiskola U16-os együttese az alapszakasz első körének visszavágóján a kiváló erőkből álló Soproni Darazsak Akadémiát fogadta. A Sugár úti sportcsarnokban megrendezett derbin Bozó Patrícia tanítványai mindenképp revansot akartak venni az előző mérkőzésen elszenvedett vereségért. Kiváló védekezéssel alapozta meg a találkozót a sportiskola, amely Kotnyek Emmára építette támadójátékát. Tette ezt nagyon eredményesen, hiszen az irányító 33 pontot szerzett a találkozón. Bár a Sopron többször is vezetett, a hajrában 8-0-ás rohammal zárta le a mérkőzést a szombathelyi együttes, amely 64-59-re nyert.

Bozó Patrícia - vezetőedző, Szombathelyi Sportiskola U16
- Nagyon küzdős, nagyon hajtós mérkőzés volt. A lányok azt gondolom, hogy mindent megtettek annak érdekében, hogy ez a siker összejöjjön. Nagyon jó csapatként tudtunk együttműködni és szépen játszottak. Ezúton is gratulálok nekik.

A mérkőzés legjobbja Kotnyek Emma lett, akit többször is csak szabálytalan körülmények között tudtak megállítani a soproni játékosok. A szombathelyi együttes csapatkapitánya biztos volt csapata sikerében.

Kotnyek Emma - játékos, Szombathelyi Sportiskola U16
- Mindig bennünk van egy előítélet, mikor így állunk ide egy mérkőzésre, de természetesen mindent megpróbáltunk, hogy ez ne így legyen és már az első negyedben mindannyian láttuk, hogy ez meglehet és tudunk nyerni.

A Szombathelyi Sportiskola ezzel a diadallal megkezdte a felzárkózást. Most hétvégén újabb bajnoki mérkőzés vár rájuk: december 2-án, pénteken a zalaegerszegi korosztályos együttes otthonában vizitálnak.