Hírek

Fordulatos meccsen nyert a SZOESE

2021. október 12., 15:01

Fordulatokban gazdag mérkőzést nyertek az NB II. nyugati csoportjában érdekelt Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület férfi kosárlabdázói. Az ellenfél a legutóbbi négyes döntő főszereplője, az OSE-Lions csapata volt, amely egy félidőn keresztül tartotta a lépést a vasi alakulat otthonában.

 

Fordulatos meccsen nyert a SZOESE

A nyitófordulóban a PTE-PEAC otthonában elszenvedett egypontos vereséget követően hétvégén hazai pályán lépett pályára a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület. Kéri Péter tanítványainak nincs szerencséje, hiszen az első három játéknapon a legutóbbi négyes döntőben érdekelt ellenfelekkel találkoznak újra. Bár az OSE-Lions II. ellen mindenképpen győzni akartak a szombathelyi kosarasok, komoly nagyágyúval rendelkezett az oroszlányi együttes. Keller Vidor személyében, a Falco KC Szombathely centerének, Keller Ákosnak a testvérével kellett farkasszemet néznie a SzoESE csapatának. A feldobás után a vendégek 3-as számú játékosa vezetésével meg is léptek az "oroszlánok". Mészáros kosaraival aztán még az első félidőben fordítottak, sőt a nagyszünetig 12 pontos előnyre sikerült szert tennie a Szombathelynek. A PTE-PEAC elleni vereség után Kéri Péter elégedett volt az OSE-Lions derbin látottakkal.

Kéri Péter - vezetőedző, SzoESE
- Én a csapatnak a teljesítményével maximálisan elégedett voltam. Egy kiélezett végjátékban volt egy utolsó támadásunk, volt egy dobásunk a győzelemért, sajnos nem jött össze, de nem nagyon volt mit kijavítani. Ott is abból tudtunk végig partiban lenni az erős ellenféllel, hogy jól védekeztünk és a mai mérkőzésnek is ez a kulcsa. Ezért tudunk vezetni, mert a második negyedben a védekezésünk összeállt, remélem a folytatásban marad így.

A jól szervezett Komárom-Esztergom megyeiek a pozíciós játékot erőltették az egész találkozó során, így rengeteg ütközésre került sor. Nagy feladat hárult a szombathelyiek rutinos játékosára, Mészáros Mátéra is, aki a letámadás sikerében bízott a hajrát megelőzően.

Mészáros Máté - játékos, SzoESE
- Rettentően fizikális a mérkőzés és ezt belülről mi hatványozottan érezzük. Irányító pozícióban próbáljuk őket megfogni, illetve a letámadásunkkal. Azt vettük észre, hogy a letámadás ellen kicsit bizonytalanok és abból próbálunk előnyt szerezni.

A második félidő derekáig tudta a lépést tartani az OSE-Lions együttese, amely a hajrára elfáradt és ritkán jutott tiszta dobóhelyzetig. A találkozót végül 78-52-re a SzoESE nyerte és a vasi együttes játékosait dicséri, hogy valamennyi pályára lépő kosaras szerzett pontot a rangadón. A folytatásban már nemcsak az NB II-ben, hanem az egyetemi bajnokságban is helyt kell állnia Kéri Péter tanítványainak.