MNB
MNB - 2

Hírek

Forgácsoló képzést szervez az LUK Savaria Kft. munkanélküliek számára

2012. október 30., 17:52

A első, teszt jellegű tanfolyam már megkezdődött, egyelőre heten sajátíthatják el a szakma alapjait. A 480 órás képzés nagy része gyakorlat, a cél az, hogy a jelentkezők a termelésben tudják hasznosítani a megszerzett tudást. A cég 2014 végéig további 500 új munkavállalót vesz fel.

Forgácsoló képzést szervez az LUK Savaria Kft. munkanélküliek számára

A tolómérő használatával ismerkednek, és hibás munkadarabokat válogatnak a tanfolyam résztvevői az LUK oktatóműhelyében. A cég első körben hét jelentkezőt fogad, akiket a munkaügyi központtal közösen választottak ki. Mindannyian szakmunkásképzőt vagy szakközépiskolát végeztek, de a fémiparral most találkoznak először. Gergely pályakezdő villanyszerelő. Nem tudott elhelyezkedni, mert mindehová gyakorlott munkatársat kerestek. Számára jó lehetőség ez a tanfolyam.

Vitályos Gergely
"Hasznos lesz szerintem, a tanárok nagyon jók, minden adott, hogy megtanuljuk a szakmát."

Iván Istvánné
"Nagyon bízom benne, hogy sikerül a tanfolyam, tanulunk, szorgalmasak vagyunk, tesztelnek, kérdezünk, nagyon jó a csapat."

A képzés első három napja egyfajta bevezető. A tíz napos elméleti oktatás után a tanulók a termelő területre kerülnek, ahol a gépek mellett mentor segíti őket a gyakorlatban boldogulni. Az a cél, hogy a jelentkezők használható tudást szerezzenek.

Kenyeresné Vörös Rita - HR-vezető, LUK Savaria Kft.
"Az elvárás az, hogy sikeresen teljesítsék ezt a 480 órás képzést, majd ezután mint egy gépnek a kezelője, a forgácsolás területén tevékenykedjenek."

A tananyagot a vállalat dolgozói állították össze. Az első, teszt jellegű turnust követően kiértékelik a képzést, később pedig folyamatosan indítják a tanfolyamokat. Nem csak munkanélkülieket várnak, hanem olyanokat is, akik korábban fémipari szakmát szereztek.