
Márciusban nyílt meg a termelői piac, azóta hetente kipakolnak az árusok az MMIK előtt. A háztáji, kézműves élelmiszerek iránt eleinte óriási volt az érdeklődés, azóta valamelyest csökkent a forgalom – ezen változtatnának a termelők.
Horváth Lászlóné – sajtkészítő, Szombathely
„Minden kezdet nagyon szép és csodálatos, csak az a baj, hogy szerintem a vásárlóknak nincs olyan töretlen kedve, úgyhogy most néha elkeseredetten megyünk haza.”
Hétfőn tartottak fórumot a gazdák, hogy megvitassák, min változtassanak. Példaként Franciaország legnagyobb termelői piacáról hallhattak információkat. Az 1980 óta működő francia piactól van mit tanulni Vas megyében.
Inzsöl Renáta – cégvezető, Pannon Helyi Termék Kft.
„Az volt nekem furcsa, hogy itt Magyarországon a szabályozás csak azt engedi meg, hogy a termelő saját hazájában értékesíthessen, vagy esetleg kistermelőként 40 kilométeres körzetben, ezen a francia termelői piacon pedig akár magyarországi termelők is megjelenhetnének.”
Hogy merre bővüljön, hogyan változzon a szombathelyi termelői piac, azt további fórumokon egyeztetik majd a gazdák.





























