Hírek

Gadó András aranyérmet nyert a profik erőemelő magyar bajnokságán

2013. május 14., 18:06

A szombathelyi sportoló a felnőttek 110 kilogrammos súlycsoportjában diadalmaskodott úgy, hogy összteljesítménye 750 kiló volt.

Gadó András aranyérmet nyert a profik  erőemelő magyar bajnokságán

Idén Abasáron rendezték meg a WPC erőemelő magyar bajnokságot, melyen a vasi színeket Gadó András képviselte. A szombathelyi sportoló a felnőttek 110 kilós kategóriájában négy ellenféllel  vette fel a versenyt és végül az első helyen végzett, így maximálisan teljesítette az elvárásokat, ugyanis eleve úgy utazott az erőfelmérőre, hogy nyernie kell.

Gadó András erőemelő, Galaxy-Rostfa01-Concordia Trans
“A felkészülés jónak mondhatóan sikerült. Kisebb sérülések ugyan közben voltak, sőt most is van. De mindenképpen szerettem volna az idei évben felnőtt kategóriában komolyabb éremszerzést produkálni. Titkon reméltem egy győzelmet, egy magyar bajnoki címet.”

Gadó András a remek mezőnyt felvonultató viadalon guggolásban 295, fekvenyomásban 200, míg felhúzásban 255 kilogrammot teljesített. Ez összetettben 750 kilót jelentett, melynek köszönhetően magabiztosan nyerte meg pályafutása első felnőtt magyar bajnoki címét a profi erőemelők között.

Gadó András erőemelő, Galaxy-Rostfa01-Concordia Trans
“Guggolásban hála Istennek egyéni csúcsot sikerült felállítanom 295 kilóval. A 300 is sikerült, de a bírók elvették, ezzel nem kell foglalkozni. Azt gondolom, hogy a felhúzásban és a fekvenyomásban is maradt még eredmény illetve súly.”    

A szombathelyi erőemelő hamarosan két profi szervezet Európa-bajnokságán is elindul. Először Portugáliában, azt követően pedig Szlovákiában próbál meg  felkapaszkodni a dobogóra. Erre a jelenlegi formája alapján minden esélye meg is van.