Hírek

Gadó András bronzérmes

2012. május 16., 16:01

Gadó András bronzérmet szerzett pályafutása első profi felnőtt erőemelő magyar bajnokságán. A szombathelyi sportoló összesen 735 kilogrammot teljesített a három fogásnemben.

Gadó András bronzérmes

Idén Komáromban rendezték meg a fekvenyomó és erőemelő profi magyar bajnokságot. Utóbbi  versenyen már a felnőttek mezőnyében indult a junior korosztályból kiöregedő Gadó András. A szombathelyi sportoló 290 kilóval guggolt, 190 kilogrammot nyomott fekve, felhúzásban pedig 255 kilóig jutott. 735 kilogrammos összteljesítménye  a 100 kilós kategória bronzérmét jelentette számára.

Gadó András - erőemelő, Rosta01-Openhouse Galaxy Fitness SE
Az első felnőtt versenyemen úgy gondolom, hogy magabiztosan helyt álltam. Az eredménnyel mennyire vagyok elégedett? Az ember nem lehet saját magával elégedett, mindig többre számít. Talán ott dőlt el, hogy fejben még nem voltam teljesen összerakva erre a versenyre.

Gadó András idén nagyon sűrű programot állított össze. Nemcsak az erőemelők viadalain, hanem az erős emberek vetélkedéseiben is helyt szeretne állni. Ennek érdekében intenzív edzéseken vesz részt, melyeken alkalmanként több tonnát is megmozgat.

Gadó András
Most a fő célom a júniusi erőemelő Európa-bajnokság, ami június 9-én lesz megrendezve a dániai Herningben. Emellett májusban bekapcsolódik az erős emberek sportja a sportéletembe.

A hétvégén, május 19-én  Szombathelyen rendezik meg az erős emberek II. osztályú bajnokságát, melyen Gadó András is indul. Távlati célként pedig a novemberi profi erőemelő világbajnokságot jelölte meg a vasi sportoló, melyet Las Vegasban rendeznek.