Hírek

Gálaebéddel és kiállítással kezdődött a "Viktória 30" programsorozat

2023. március 13., 17:50

Gálaebéddel és kiállítással kezdődött a "Viktória 30" programsorozat. A Haladás-Viktória női élvonalbeli labdarúgó együttes jubileumi rendezvényét követően utánpótlás tornák színesítik a kínálatot, a felnőtt csapat pedig a nyáron külföldi együttesekkel méri össze tudását.

Gálaebéddel és kiállítással kezdődött a Viktória 30 programsorozat

Ünnepi pillanatoknak lehettek részesei a "Viktória 30" elnevezésű rendezvény vendégei. A középpontban természetesen a 30 éves Viktória FC Szombathely női labdarúgó együttes állt. A Haladás-Viktória néven szereplő csapat jelenlegi és korábbi játékosai mellett városvezetők és a klubhoz kötődő sportbarátok is megjelentek az ünnepségen. Szombathely legeredményesebb női együttesét 1993-ban alapították, amely gyorsan az egyik legsikeresebb vidéki csapat lett. A rendezvényen Dénes András tartott előadást a hazai és nemzetközi női labdarúgás történetéről. Leánya is viselte egykor a Viktória FC mezét.

Dénes András - sportújságíró, kommunikációs szakember
- Mi úgy láttatjuk ezt az egészet, hogy amikor tőlünk azt kérdezik, hogy miért futballoznak a nők, akkor mi erre úgy válaszolunk, hogy miért ne futballozhatnának?! Tehát miért pont a futball legyen az, amit Ők nem csinálhatnak?

Három évtizedes története során megannyi felnőtt és korosztályos válogatott labdarúgót adott a Viktória FC, amely mindig is saját nevelésű játékosaira épített. 13 szezonon keresztül végzett a dobogón, amely példa nélküli a sportág történetében. A csapat kétszer hódította el a bajnoki címet, a Magyar Kupában háromszor sikerült aranyérmet nyerniük, ezzel pedig a vidék egyik legnagyobb fellegvárának számít női labdarúgásban. A klub jelenlegi vezetőedzője szövetségi kapitányként irányította a női felnőtt válogatottat is.

Hérincsné Markó Edina - vezetőedző, Haladás-Viktória
- A legnagyobb siker szerintem, hogy most itt állunk és ünnepeljük a harminc éves jubileumot. Azok a csapatok, akikkel elkezdtük anno még a vetélkedéseinket - Femina, László kórház, Renova - tehát óriási múltú klubbok szűntek meg. S mi vagyunk az egyedüli csapat, akik azóta is léteznek.

A jubileum alkalmából kiállítás nyílt. A szervezők igyekeznek minél több programmal megörvendeztetni a sportbarátokat az évforduló alkalmából. Labdarúgó tornát szerveznek általános iskolásoknak, nyáron utánpótlás rendezvényeket bonyolít le a klub, a felnőtt csapat pedig gála mérkőzéseket játszik magasan jegyzett, külföldi csapatok ellen.