MNB
MNB - 2

Hírek

Gálával ünnepelt a 100 éves Gothard-Iskola

2013. május 02., 18:11

A jubileumi gálaműsort kedden tartották az AGORA-Művelődési és Sportházban. Az egykori és jelenlegi diákok, pedagógusok is részt vettek a programon. Az ünnepre könyv is készült, 100 év a csillagok között címmel.

Gálával ünnepelt a 100 éves Gothard-Iskola

Megtelt a Sportház nézőtere a gálaműsorra. Több, mint 300 gyerek szerepelt a születésnapi produkcióban, melyben megidézték a régi idők tornaóráját  és az úttörőtáborokat is.

Bemutatkoztak a Comenius-programban résztvevő külföldi országok, ill. az oktatási intézményben választható szabadidős tevékenységek is. A tanulók nagy örömmel készültek az előadásra.

Mayer Borbála- 8. osztályos tanuló
“Nem nagyon tudnék mondani olyan napokat, amikor rosszul éreztem megem vagy nem mentem be mosolyogva az iskolába, mert mindig vártam, hogy mit hoz a következő nap, ugyanis nem szürke és unalmas a Gotthárd, hanem tele van színekkel és élményekkel.”

A jubileumra több egykori tanulót is meghívtak a szervezők.

Széll Kálmán-egykori diák, Gotthard-Iskola
“Nem csak azért, mert öreg vagyok és akkor ezt megszépíti a múlt, de egyébként is a legkellemesebb érzésekkel gondolok vissza arra, hogy 81 évvel ezelőtt iratkoztam be a Kámoni iskolába és azóta is emlékeimet szeretettel őrzöm.”

100 év a csillagok között címmel megjelent az a kötet,melyben az oktatási intézmény összes eddigi bélyegzőjét is bemutatják. A kiadványban az iskola történetét is megismerhetik az érdeklődők.

Mándl Józsefné-igazgató,Gotthard-Iskola“
A 100 éves iskolának megnyitottuk az új, korszerű könyvtárát, 100 percet szántunk a magyar irodalomnak, a magyar népmeséktől egészen a mai magyar irodalom alkotásaiig, 100 perc volt a vizilabdázóké.”

Emellett iskolán kívüli, városi programokon és vetélkedőkön is képviselték a diákok az idén jubiláló oktatási intézményt.