Hírek

Gazdag programkínálattal készülnek a civilek januárra

2022. január 11., 23:08

Gyümölcsfák születésnapja, jótékonysági folk est, láthatatlan vacsora és natúrparki séták. Az év első sajtóreggelijén ismertették a kínálatot.

 

Gazdag programkínálattal készülnek a civilek januárra

A Tu BiSvát, a gyümölcsfák születésnapja egy olyan zsidó ünnep, amit a hagyomány szerint családi körben tartanak. Ilyenkor 15 féle gyümölcsöt kóstolnak, emlékezve az Édenkert fáira. A Kőszegi Zsidó Hitközség január 17-én gyümölcskóstolóval várja az iskolás csoportokat. Szabadidőnk hozománya címmel térzenével és táncházzal várja az érdeklődőket a szervező Víztorony KRESZ Park Egyesület az MMIK-ban. A Háklár zenekarral lehet különböző népek körtáncait megtanulni, majd közös beszélgetésen részt venni. Az egyesület várja a jelentkezőket csipkekészítő, fafaragó-bütykölő és gyékényfonó szakköreire is. Január 29-én jótékonysági folk estet tartanak az AGORA sportházban helyi művészeti csoportok részvételével. A Nemzeti Összetartozás Emlékhely mevalósítására gyűjtenek. Téglajegyet árusítanak majd, és a jegybevétel nagy része is e célra megy.

Molnár Péter - művészeti vezető, ELTE-SEK Szökős Néptáncegyüttes
"Az este fellépői ... ennek az estének."

A civil reggelin bemutatkozott a tavaly megalakult Vasi-Hegyhát Natúrpark, amely színes programokkal vár mindenkit egész évben. Túrákat, kulturális örökségvédelmi táborokat, szőlőhegyi kincskeresést, bárányfesztivált és Orbán-napi Vigalmat szerveznek, hogy minél többen megismerjék a térség értékeit. A vakok és gyengénlátók egyesülete láthatatlan vacsorát rendez február 11-én. A látó emberek számára szeretnék megmutatni, hogy egy olyan alapvető tevékenység, mint az evés sem egyszerű vakon. Sötétben kell elfogyasztani egy komplett menüt. Előzetes regisztráció mellett 25 főt tudnak fogadni az érzékenyítő programra.

Bősze György - elnök, Vakok és Gyengénlátók Vas Megyei Egyesülete
"Pont az a lényege, hogy a legegyszerűbb.....nem merik megkérdezni."

A megyei civil közösségi szolgáltató központ munkatársa, Borsos László elmondta, megjelentek a falusi civil alap pályázatai, ehhez kapcsolódóan több információs napot is tartanak majd.