Hírek

Geröly Zsolt és Kunecz Árpád az év testnevelői

2013. május 03., 18:08

Két szombathelyi pedagógus is bekerült a közé a 35 szakember közé, akik Az év testnevelője díjban részesültek. Mindkettőjük mögött több évtizedes tanítás áll már.

Geröly Zsolt és Kunecz Árpád az év testnevelői

A  Magyar Testnevelő Tanárok Országos Egyesülete  és a Magyar Olimpiai Bizottság  minden esztendőben közösen adja ki Az év testnevelője díjat. Idén 35 pedagógus részesült az elismerésben. Köztük a Bolyai-iskolában tanító Kunecz Árpád.

Kunecz Árpád testnevelő, Bolyai-iskola
“Talán nem teljesen véletlen, ha kap egy ilyen elismerést az ember. Én 1991 óta dolgozok a Bolyai Gimnáziumban. Kitűnő tanár kollégák mellé kerültem, akiktől nagyon sokat tanultam. Úgy gondolom, hogy kell egy olyan csapat, akikkel most már hosszú évek óta egyre komolyabb eredményeket tudunk elérni.

A Derkovits Gyula Általános Iskolában már több évtizede tanít testnevelést Geröly Zsolt. A kitüntetett pedagógus  neve szinte összefort azokkal a sikerekkel, melyeket a szombathelyi oktatási intézmény aratott a Játékos Sportversenyek országos döntőiben. Azt mondja: az elismerés újabb lendületet adhat pályájának.

Geröly Zsolt testnevelő, Derkovits-iskola
“Egyértelműen feldobott és tényleg azt mondom, hogy ezek után még inkább nem lehet rosszul dolgozni. Tehát még inkább hajtanom kell, hogy hadd mondhassam el magamnak is, hogy tényleg megérdemeltem ezt a díjat.”

A két szombathelyi testnevelő szerint a díjakban óriási szerepük van kollégáiknak, valamint azoknak a tehetséges tanítványoknak, akiknek köszönhetően mind a Bolyai-, mind pedig a Derkovits-iskola sorra éri el sportsikereit.  Nem véletlen, hogy mindkét oktatási intézmény az ország legsportosabb iskolái közé tartozik.