Hírek

Gólzáporos mérkőzést hozott a Haladás VSE II.-Sárvár futsal találkozó

2021. október 21., 16:17

Az NB II-ben érdekelt vasi együttesek párharcát végül a nagyobb rutinnal rendelkező vendégek nyerték meg.

 

Gólzáporos mérkőzést hozott a Haladás VSE II.-Sárvár futsal találkozó

Az év talán legjobban várt Vas megyei vonatkozású másodosztályú futsalmérkőzésére került sor a héten a Haladás Sportkomplexumban. A házigazda szombathelyiek az NB II-be frissen feljutó Sárvár együttesét fogadták. Az előzetes várakozásoknak megfelelően nagy csatát és sok gólt hozott a rangadó. A parázs mérkőzésre több egykori és jelenlegi Haladás játékos is kíváncsi volt, de szép számmal érkeztek szurkolók a Rába-parti településről is.

A találkozót az tette még különlegessé, hogy a vendég keretben több olyan futsalos is akadt, aki korábban a szombathelyi egyesületben játszott. Nagy kérdés volt, hogy a fiatalos lendület vagy a rutin dönti-e el az összecsapást. Nagy elánnal estek egymásnak a csapatok, több komolyabb helyzet mellett nagy csata zajlott minden egyes labdáért. A kapusok szinte percenként mutattak be kisebb-nagyobb védéseket. Sokáig úgy tűnt, hogy a vendégek nem tudják sokáig elviselni a rájuk nehezedő nyomást, aztán a félidő derekán egy kontratámadás végén megszerezte a vezetést a Sárvár. Sokáig nem örülhettek Halmos Mátéék, hiszen közvetlenül ezután a Haladás kapitánya, Vidák Balázs vette hátára csapatát és két góljával megfordította az eredményt.

Hogy nyitott legyen a találkozó, arról az ex-szombathelyi Gyenese gondoskodott. Egy sarokrúgás után passzolt a kapuba közelről. A második félidőben már kevesebb helyzetet dolgoztak ki a csapatok, a pontosság terén viszont a vendégek álltak jobban. Halmos és Kuti találataival végül a Sárvár megérdemelten nyert 5-2-re a forduló előtt hazai pályán még veretlen Haladás ellen.

A vasi rangadó után sincs megállás a Vas megyei futsalosok számára: Sziffer András együttese a következő fordulóban Pécsre látogat, míg a Rába-parti alakulat a listavezető UTE csapatát látja vendégül a Sárvár Arénában.