Hírek

Hagyományteremtő szándékkal görkorcsolya versenyt rendezett a Szombathelyi Sportiskola

2021. október 01., 20:21

A Sportligetben kialakított pályán két napon keresztül gurultak a profi és amatőr sportolók. Öt kategóriában hirdettek győzteseket.

 

Hagyományteremtő szándékkal görkorcsolya versenyt rendezett a Szombathelyi Sportiskola

Kiváló időjárás várta a résztvevőket és a nézőket a második Szombathelyi Görkorcsolya versenyen. A tavalyi pályaavató ünnepséggel összekötött rendezvényt idén hagyományteremtő szándékkal folytatta a Szombathelyi Sportiskola szakosztálya. A rendezvény sikerét jól tükrözi, hogy rekordszámú nevezés érkezett. A legnagyobb hazai egyesületek mellett érkeztek versenyzők még Ausztiából is, akik amatőr és profi kategóriában álltak rajtvonal mögé.

Tóth Attila - szakosztályvezető, Szombathelyi Sportiskola
Minden korosztálynak amatőr és profiknak is, három illetve négy távjuk van. Amatőröknél rövid, közép és hosszútávon, míg a profiknál rövid, középtáv illetve két hosszútáv van. A vasárnapi verseny pedig váltókkal zárjuk.

A népes mezőnyből akadtak hiányzók is, hiszen Mercs Abigélék a válogatott összetartása miatt kényszerültek kihagyni a versenyt. Ugyanakkor bőven akadtak helyi görkorcsolyázók, akik a Szombathelyi Sportiskola valamint a Savaria Speedskating Team színeiben indultak. Közülük 500 méteres távon indult Román Fruzsina, aki elégedett volt a teljesítményével.

Román Fruzsina - versenyző, Savaria Speedskating Team
Hát igazából, így elsőre elég jó volt, mert úgyis az elődöntő fog számítani, de meg vagyok elégedve önmagammal.

Az erőpróbát követően Tóth Attila elégedetten nyugtázhatta tanítványai eredményeit. A vasi megyeszékhelyen megrendezett verseny egyben a görkorcsolya szezon lezárása is volt. Ezt követően hosszú alapozásba kezdenek a sportolók, de akadnak olyanok is, akik már a jeges idény kezdetére hangolnak.