Hírek

Haladás súlyemelő érmek a serdülő OB-n

2013. október 31., 19:31

Összesen négy érmet nyertek a Haladás VSE súlyemelői a sportág serdülő korosztályú országos bajnokságán. A vasi fiatalok közül Pócs Réka, Gyürüs Barbara és Fekete Dóra állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára.

Haladás súlyemelő érmek a serdülő OB-n

A Haladás VSE öt sportolóval képviseltette magát a súlyemelők serdülő országos bajnokságán, melynek Budapest adott otthont. Az Antalovits Ferenc és Márkus Erzsébet által felkészített vasi fiatalok végül négy éremmel, három arannyal és egy bronzzal tértek haza a fővárosi viadalról.

Márkus Erzsébet edző, Haladás VSE
“Nagyon elégedett vagyok. Előzetesen úgy számoltam, hogy egy, esetleg kettő aranyérem jön össze, de nagy csatában három aranyérmünk lett, mert Barbi is megnyerte úgy, hogy  két Heraklész-programos versenyzőt sikerült maga mögé utasítania.”

Gyürüs Barbarától  ugyan előzetesen is jó eredményt várt a szakvezetés, ám az sokakat meglepett, hogy a  a plusz 63 kilogrammos súlycsoportban a szombathelyi versenyző nyert.

Gyürüs Barabara - súlyemelő, Haladás VSE
“Első alkalommal lettem országos bajnok. Nagyon jó verseny volt, nagyon jó küzdelem volt, de végül is én nyertem. Ez az a eredmény nagyon jó számomra és azt hiszem, hogy a további versenyeken is jól fogok szerepelni sok edzéssel.”

Pócs Réka már hónapok óta remek formában versenyez. Ezúttal úgy nyerte meg a 63 kilósok versengését, hogy egyedül indult a kategóriájában.

Pócs Réka súlyemelő, Haladás VSE
“Egyedül voltam a súlycsoportomban, így magammal és a súlyokkal versenyeztem. Én elégedett vagyok az eredményemmel. Ha lett volna ellenfelem, többet is ki tudtam volna hozni magamból. Most készülök az ifjúsági Európa-bajnokságra és ott nagyon jól szeretnék teljesíteni.”

A szombathelyi versenyzők közül még Fekete Dóra nyert aranyérmet Budapesten, Polgár Cintia a harmadik helyen végzett. A vasi súlyemelők idén jelentősebb versenyen már nem indulnak, így elkezdték a felkészülést a 2014-es esztendő komolyabb erőpróbáira.