MNB
MNB - 2

Hírek

Hali-ősz

2012. december 17., 16:51

A 11. helyen zárta a félszezont a Szombathelyi Haladás NB I-es labdarúgócsapata.

Hali-ősz

A Szombathelyi  Haladás NB I-es labdarúgócsapata a 11. helyen zárta a 2012-2013-as bajnokság első szakaszát. A vasi zöld-fehérek 17 mérkőzést játszottak, melyeken összesen 21 pontot gyűjtöttek. A Rohonci útiak 5 meccset nyertek meg, hatszor játszottak döntetlent és ugyanennyiszer hagyták el vesztesen a pályát. Artner Tamás legénysége 22 gólt lőtt és 18-at kapott. A legeredményesebb szombathelyi labdarúgónak az a Kenesei Krisztián bizonyult, aki hatszor talált be az ellenfelek kapujába. Őt az egyaránt 4-4 találatig jutó Iszlai Bence és Andorka Péter követi.

A Haladás labdarúgói közül hárman kerültek fel arra a listára, mely a legsportszerűtlenebb futballistákat rangsorolja. A sárga-, valamint piroslapoknak köszönhetően Halmosi Péter, Fehér Zoltán és Iszlai Bence került be a cseppet sem  hízelgő rangsor első húsz helyezettje közé.

A szombathelyi gárda háza táján nem várható túlságosan nagy mozgás a téli holtidényben. Az biztos, hogy Nagy Dániel kölcsönadása lejár és visszatér Székesfehérvárra. Korolovszky Gábor is minden valószínűség szerint  távozik: a védő Ázsia felé kacsintgatott, de az is lehet, hogy más magyar együttesben  folytatja pályafutását. A vasiak egyszeres válogatott hátvédje, Guzmics Richárd szívesen kipróbálná magát külföldön. Jelenleg menedzsere, Vladan Filipovics keres számára csapatot. Lehetséges célállomásként leginkább Hollandia jöhet szóba. A Haladás jelenleg két labdarúgó után érdeklődik élénken: a székesfehérvári Haraszti Zsolt és az újpesti Barczi Dávid érkezhet a vasi zöld-fehérekhez, akik  január 9-én kezdik majd meg a felkészülést a tavaszi szezonra. A soroslás alpján a Haladás az első bajnokiját 2013-ban március 2-án 16 órakor  játssza majd le Szombathelyen, ahol a Siófok gárdája vizitál majd.