MNB
MNB - 2

Hírek

Hamarosan elkezdődik a körforgalom felújítása a Szent Gellért és Hunyadi utcák kereszteződésében

2023. március 21., 17:04

Hamarosan elkezdődik a körforgalom felújítása a Szent Gellért és Hunyadi utcák kereszteződésében. A munkát víziközmű-rekonstrukció előzi meg, a szolgáltató ma reggel vonult fel a területen. Emiatt csütörtökig forgalomkorlátozásra kell számítani, a csomópont Szőllős utca felé eső részét lezárták. Sok autós számára meglepő fordulat volt a korlátozás, az egyértelmű jelző- és terelőtáblák ellenére is rengetegen szabálytalankodtak.

Hamarosan elkezdődik a körforgalom felújítása a Szent Gellért és Hunyadi utcák kereszteződésében

Markolók és teherautók foglalják el a körforgalom egyik felét a Hunyadi út végén. Mély árkot húznak, hogy elvégezzék a vízvezetékcserét a burkolatfelújítás előtt.

Ma 9 órakor vonultak fel a területen a VASIVÍZ gépei, a csomópontot részlegesen lezárták. A Szőllős utca a Csititóig zsákutcává vált, a Szent Gellért út felől érkezők nem tudnak a körforgalomba behajtani, a Hunyadi útról csak jobbra, a Csaba utcából jobbra és egyenesen lehet továbbmenni. A táblák egyértelműen jelzik a közlekedési rend változását, mégis sokakat meglepetésként ért. A Szent Gellért utcában a zsákutca jelzés ellenére is sokan a körforgalom közvetlen közelében fordultak vissza a záróvonalon keresztül, a Hunyadi felől pedig voltak, akik forgalommal szemben hajtottak be a körforgalomba, szabálytalanul.

Németh Ákos - önkormányzati képviselő
"Arra hívnám fel mindenkinek a figyelmét, hogy fokozott óvatossággal közelítse meg ezt a kereszteződést, de az lenne a legjobb, ha el is kerülné, ebben az átmeneti időszakban, mert ahogy az előbb láttuk, teljesen szürreális jelenetek zajlottak le."

Kora délután aztán megjelentek a rendőrök, és hirtelen mindenki képes volt a szabályokat betartva közlekedni. Talán már nem kell sokat várni, és a körforgalomba torkolló Szőllős utca burkolata is megújulhat. Az önkormányzat egyeztetéseket folytatott a TOP Irányító Hatósággal és a Magyar Államkincstárral, hogy a "Ferenczy utca hiányzó szakaszának építése" projektbe bevonhassák a Szőllős utca felújítását. A kiviteli tervek már régóta megvannak.

Németh Ákos - önkormányzati képviselő
"Első lépésben betettük a Károly Róbert utca burkolatcseréjét, második lépésben pedig sikerült betenni a Szőllős utca burkolatcseréjét. Jelenleg a feltételes közbeszerzési eljárás zajlik. Reméljük, hogy pozitív lesz az Irányító Hatóság döntése, és még az idei évben elkészült ez a felújítás, mind a kettő."

A Hunyadi utcai körforgalom az egyik csomópont, ami a 461 millió forint értékű útfelújítási program részeként hamarosan megújul. A korábbi TOP-forrásokból fennmaradó összegeket erre fordítja a város: rendbe hozzák még a Vörösmarty és Szent Márton utcák csomópontját, körforgalom épül a Markusovszky és Sugár út, valamint a Jégpince utca-Bartók Béla körút kereszteződésénél, továbbá felújítják a pláza körforgalom burkolatát is: itt március 27-30. között vízvezeték rekonstrukciós munkák miatt ugyancsak részleges lezárásra kell számítani.