Hírek

Hamvazószerdával megkezdődött a nagyböjt

2024. február 14., 16:25

Hamvazószerdával megkezdődött a nagyböjt. Ebben az időszakban minden szerdán és pénteken más-más szombathelyi templomban gyűlnek össze a katolikus hívek reggeli misén. A szentbeszédeket Székely János megyéspüspök és Fekete Szabolcs Benedek segédpüspök mondja. Szerdán az oladi Batthyány-templomban vette kezdetét a stációs szentmisejárás.

Hamvazószerdával megkezdődött a nagyböjt

A szentmisén a szombathelyi plébániák vezetői és az egyes városrészeken élő hívek is részt vettek. A nagyböjtben arra hív minket az Egyház, hogy hallgassunk Krisztusra, aki azt mondja: tartsunk bűnbánatot - hangsúlyozta szentbeszédében Fekete Szabolcs Benedek. Hozzátette: Jézus mellettünk áll és segít minket, hogy szabad akaratunkat felhasználva egyre jobbak legyünk.

Fekete Szabolcs Benedek segédpüspök

A szertartás részeként a hívek homlokára hamuval keresztet rajzoltak. A keresztények a 40 napos bűnbánati időszakban a húsvét és Jézus Krisztus feltámadásának megünneplésére készülnek, a hitben való elmélyülés, a kiengesztelődés és a lemondás segítségével. Február 16-án pénteken a ferences templomban tartják a következő stációs szentmisét.