Hírek

Hang-Tér-Kép címmel rendezte meg hagyományos évadnyitó családi napját a Mesebolt Bábszínház

2023. szeptember 12., 20:52

Hang-Tér-Kép címmel rendezte meg hagyományos évadnyitó családi napját a Mesebolt Bábszínház vasárnap a Fő téren. Három színpadi előadást láthattak a gyerekek, a parnerszervezetek pedig interaktív élményekkel várták őket. Mások mellett a Berzsenyi-könyvtár, a Pesovár Ernő művészeti iskola és az AGORA standja, táncbemutatók és táncház szórakoztatta a többszáz érdeklődőt.

Hang-Tér-Kép címmel rendezte meg hagyományos évadnyitó családi napját a Mesebolt Bábszínház

 “Jonathán, az író! Éppen most írtam egy mesét, őszintén szólva ez az első mese, amit írtam, de szerintem egész jó lett, és nagyon boldog lennék, ha meghallgatnátok!”

Szájtátva hallgatta az aprónép A kisgömböc történetét. A Mesebolt Bábszínház az ismert népmese mellett a Hazudós egér című darabot is bemutatta a családi napon, a zalaegerszegi Griff Bábszínház pedig a Csalóka Péter című vendégjátékát hozta el. A rendezvény ízelítőt ad a bábszínház kínálatából és a következő évadhoz is kedvet csinál a nézőknek.

Kovács Géza - igazgató, Mesebolt Bábszínház

“Ez egy érdekes-furcsa évad lesz, mivel elsősorban Lázár Ervin munkásságára fókuszálunk, talán nem kell bemutatnom, vagy elmondanom, hogy miért, három Lázár Ervin mese is lesz a programban, Szegény Dzsoni és Árnika, Hapci király, és a Manógyár című meséjéből lesz, de gondolunk a nagyobbakra is, abc-hez kapcsolódó, nagyobbaknak szóló iskolás előadás, lesz felnőtteknek szóló előadás is, például Dániel András ősbemutatója, úgyhogy nagyon érdekes, színes évad előtt állunk.”

A Berzsenyi-könyvtár munkatársai lombkönyvtárba várták az olvasni szerető közönséget, az AGORA standjánál pedig kézműveskedni lehetett: manócskák készültek fonalból.

Prohászka Borka Luca

“Itt megnéztem a Piroska és a farkast, megnézegettem. - Az egy könyv? - igen. - És itt lóg a fán mögöttünk? - Igen. - Itt mit csináltok most? - Most manót készítünk éppen. - Megmutatod, melyik tetszik Neked? - Nekem ez tetszik legjobban, és ezt is csinálom!”

Brávácz Margit - pedagógus

“Mindig figyeljük a programokat, az AGORA-nak a rendezvényeit, és mivel gyerekkoromban, meg az iskolában, ahol dolgoztam, szintén részt vettünk ezeken a programokon, ő is érdeklődik, és szerteett volna kijönni, amikor elmondtam neki, hogy mit láthatunk, nagyon szereti a könyveket, a könyvtárat, gyerekkönyvtárosokat, a kézműves foglalkozásokat, és most itt, egy helyen mindent megtalált, és ez egy kiváló délután lesz.”

Mivel a bábszínház mostani évada Lázárt Ervint állítja fókuszba, a könyvtárosok papírszínházi előadása, A hétfejű tündét is a kedvelt meseíróhoz kapcsolódott.

Zsigri Mária - gyermekkönyvtáros, Berzsenyi Dániel Könyvtár

“A Mesebolt Bábszínháztól meghívást kaptunk arra, hogy az ő évadnyitójukon megmutathassuk, hogy mi az amivel mi tudjuk támogatni akár az ő előadásaikat is, illetve hát magát az olvasóvá nevelést is, hogy szeressék a színházat, szeressék az irodalmat a gyerekek..”

A Mesebolt Bábszínház új évada már elkezdődött. Az első premier október 8-án a Manógyár című előadás lesz.