Hírek

Hangversenyt adott a Savaria Szimfonikus Zenekar szerdán a 60 éven felüliek számára

2023. szeptember 14., 20:08

Hangversenyt adott a Savaria Szimfonikus Zenekar szerdán a 60 éven felüliek számára. A koncertet az Aktív Időskor programsorozat keretében tartották meg, operett, opera és musical dallamok csendültek fel a Bartók Teremben. A zenekar közel 650 nyugdíjast visz nosztalgikus utazásra az önkormányzat rendezvénysorozatának keretében.

Hangversenyt adott a Savaria Szimfonikus Zenekar szerdán a 60 éven felüliek számára

Idősekkel telt meg a Bartók Terem szerda este, a Savaria Szimfonikus Zenekar hangversenyére érkeztek.

Odor Zoltán

“Ezekre az eseményekre nagyon szívesen eljövünk, mert nagyon sok ilyen rendezvény van az időskori pároknak, és mi hála istennek megértük ezt az időskort, úgyhogy ha ilyen esemény van, akár a szimfonikusoknál, akár más, akár vidéki kirándulásoknál, akkor mi szívesen részt veszünk, és hát élvezzük az öregkort.”

Lelkes Imréné

“Aranykorúak vagyunk különben, nyugdíjasok vagyunk, és nagyon nagyon szeretjük a műsorokat, a programokat, amire lehet jelentkezünk és részt veszünk rajt. Szeretjük a zenét és a színházat is, mindig van különösebb programunk, amiken részt veszünk és elmegyünk.”

A zenekar az önkormányzat Aktív időskor programjához csatlakozott, amit 2013 óta rendeznek meg Szombathelyen. Célja, hogy kikapcsolódási lehetőséget nyújtson a 60 év felettieknek. Kirándulásokat, közösségi és kulturális programokat szerveznek számukra ingyenesen, csak regisztrálni kell. A szimfonikusok immár második alkalommal csatlakoztak, különleges műsorral készültek a nyugdíjasok számára.

Kiss Barna - igazgató, Savaria Szimfonikus Zenekar

“Jó dolog az, amikor megérkezik ez a durván 600-650 szépkorú, és meghallgatja a mi muzsikánkat, és emiatt a műsort is úgy szerkesztettük meg, hogy ez nekik tessen. Opera-operett válogatást adunk nekik. Az első fele az operáról fog szólni, a másik az operettről. Operában egy kis Mozart, egy kis Verde, egy kis Puccini, egy kis Bizet, még az operettben főleg Strauss-ra építünk, de lesz például a hazánkban kevésbé ismert Robert Stolz-tól is egy dal, és hát egy kis musical-be is betekintünk majd a legvégén a My Fair Lady részletével.”

A koncert előtt Nemény András polgármester köszöntötte a megjelenteket. A zenehallgatást az utazáshoz hasonlította.

Nemény András - polgármester

“Én egy kicsit úgy képzelem el a zenehallgatást, mint egy utazást, és tudom, az aktív időskor program keretében volt már utazás, többeket búcsúztattam is el busszal, és az egyik legjobb program, de ehhez az utazáshoz nem kellenek közlekedési eszközök, elég ha becsukjuk a szemünket és átadjuk magunkat az élménynek, hallgatjuk ezt a csodálatos zenekart. Nemcsak térben tudunk bárhova eljutni, hanem akár időben is.”

A szimfonikus zenekar külföldi művészeket köszöntött a Bartók Terem színpadán. A karmesterasszony és a hangverseny két énekesnője Berlinből érkeztek Szombathelyre.