Hírek

Harmadik alkalommal rendezték meg a Kajdi János Ökölvívó Emlékversenyt

2024. július 03., 10:09

Harmadik alkalommal rendezték meg a Kajdi János Ökölvívó Emlékversenyt. Az egykori kiváló olimpikon előtt tisztelegtek a jövő nagy reménységei, akik Haladás Sportkomplexumban, a legendás bokszoló nevét viselő teremben küzdöttek az érmekért.

Harmadik alkalommal rendezték meg a Kajdi János Ökölvívó Emlékversenyt

A világ egyik legjobb ökölvívója volt Kajdi János. A szombathelyi születésű olimpiai ezüstérmes hagyatékát emlékversennyel is őrzi az ökölvívó szövetség, a Haladás VSE valamint a városi önkormányzat. A rendezvény másik fontos célja a sportág népszerűsítése, nemzetközi keretek között, lehetővé téve az ifjú sportolók versenyzését. Ezzel az erőfelmérővel zárult a versenyidőszak: a szombathelyi öklözők alaposan kitettek magukért. 

Szalai Sándor - szakosztályvezető, Haladás VSE
- Heteken keresztül, inkább mondhatom, hogy hónapokon keresztül a III. Kajdi János Emlékversenyre. Mindenki kiválóan teljesített a maga tudása szerint, de kiemelnék két embert: Botos Brendont és Steiner Bendegúzt, kiváló ökölvívók. Igazából válogatott kerettag a Botos Brendon, reméljük tovább tudja majd küzdeni a dolgait. A többi versenyzővel is meg vagyok elégedve, mert aki felment az mind nagyon jól teljesített. 

A rendezvényen jelen volt Kajdi László, a legendás öklöző testvére valamint a város sportért is felelős alpolgármestere, Horváth Attila. Az ország számos kiemelt utánpótlásképző műhelye képviseltette magát a szombathelyi erőpróbán, ahol kiváló technikai megoldásokat láthattak az érdeklődők. A tehetséges fiatalok szakmai tapasztalatszerzésre használhatták az emlékversenyt, míg az idősebbek már részben az alapozásra és az őszi idényre hangoltak az erőpróbával.