MNB - 2
MNB

Hírek

Harmadik helyen a kézisek

2014. április 30., 15:10

A harmadik helyen végzett a Haladás VSE leány serdülő kézilabdacsapata a Prágában megrendezett nemzetközi tornán. A szombathelyiek 72 együttes közül kerültek fel a dobogó legalsó fokára.

Harmadik helyen a kézisek

Óriási mezőny, 23 nemzet 447 csapata vett részt a Prágában megrendezett korosztályos nemzetközi kézilabda tornán. Szombathely két csapattal képviseltette magát az erőfelmérőn. A  Haladás VSE serdülő együttese négy nap alatt összesen 11 mérkőzést játszott. Ezek közül kilencet megnyertek és csupán kettőt veszítettek el a vasi fiatalok.

Pham Lan Ivett - kézilabdázó, Haladás VSE
“Szerintem fizikálisan nem voltunk bajban, inkább mentálisan, hiszen nagyon sok meccset játszottunk és fejben koncentrálni kellett. És az volt inkább nehezebb a számunkra.”

A vasi gárda végül az 1999-2000-es  korcsoportban pályára lépő 72 együttes közül a harmadik helyen végzett. Józsa Krisztián tanítványai többek között német és dán csapatokat is legyőztek. A bronzmeccsen a Halle-Magdeburg gárdáját múlták felül 14:9 arányban.

Józsa Krisztián - kézilabda edző, Haladás VSE
“Azt szerettem volna megvalósítani szakmailag, hogy tanuljunk, tapasztalatokat szerezzünk és a lányok érezzék jól magukat. Ez mindenképpen sikerült, mert például olyan dán csapatokkal találkoztunk, akik úgy gondolom, hogy taktikailag és technikailag előttünk vannak.”

A Haladás VSE második alkalommal vehetett részt a világ közvetlen élmezőnyét is felvonultató nagy seregszemlén. A jó eredmény remélhetőleg azt jelenti, hogy a szombathelyieket ezentúl még több nívós tornára hívják majd meg és így rengeteget fejlődhetnek a vasi játékosok, csapatok.