Hírek

Harminc plusz két éves fennállását ünnepelte hétvégén az Ungaresca Senior Néptáncegyüttes

2022. május 09., 20:00

A járványhelyzet miatt két évet késett az összejövetel, ahol a három évtized nagyjai is felléptek. Azt mondják, aki ungarescás volt, az is marad. A telt ház ezt igazolta.

 

Harminc plusz két éves fennállását ünnepelte hétvégén az Ungaresca Senior Néptáncegyüttes

Magyar táncokkal kezdték az ünneplést az MMIK nagyszínpadán az Ungrescások. Harminc éves jubileumot ünnepeltek. Az eseményen Horváth János és Antal László koreográfiái is megjelentek.

Kovács Krisztina - tag, Ungaresca Senior Néptáncegyüttes
“Ez a magyar nemzeti táncruha, ami bársony anyagból készült, madeira köténnyel, egy ilyen húzott fazonú mellénnyel, pártával a fejünkön.”

A három évtizedes jubileumot a covid miatt nem tudták megünnepelni, emiatt most, két évvel később emlékeztek meg az együttes megszületésének napjáról.

Jávorics Krisztián - vezető - Ungaresca Senior Néptáncegyüttes
“Az Ungaresca Senior Tánceggyüttes mindenkori táncosai, akik szerettek volna fellépni, mind felléphetnek ezen a műsoron, és a kiállítótérben láthatnak a történelmünkről egy rövid kiállítást, vetítéssel együtt, ahol többek közt az eredményeink, az Európa Bajnokságon történő részvételünknek a kupái is kiállításra kerültek.”

Hollandiában, Ausztriában és Németországban többször első- és második helyezettek voltak az ungarescások.

Poór Erzsébet
“Csodálatos dolog visszajönni és látni a régi arcokat, meg kíváncsi vagyok, hogy hogy teljesítenek természetesen!”

A hagyományokat vinni kell tovább - ezt mondták a résztvevők. Szinte mindannyian táncoltak itt ők is. Van, aki úgy fogalmazott: “olyanok voltunk, mint a testvérek.”

Móritzné Gergely Katalin
“Tíz-húsz évig, amíg a gyerekek megszülettek, én végig táncoltam, utána visszajöttem egy picit, senior csoportba táncolni, csak aztán hát a gyerekeknek annyi elfoglaltságuk volt, mert ők is táncolnak, úgyhogy valakinek sajnos le kellett mondani, és az én voltam.”

A gálán a Boglya Népzenei Együttes muzsikája szólt. Aki a jubileumon nem tudott részt venni, és szívesen megnézné a színpadi produkciókat, a www.folklor.hu/ungaresca-senior  oldalon teheti meg.