Hírek

Három csapattal vett részt a nemrég véget ért asztalitenisz bajnokságban a SZAK-Sportiskola

2024. június 10., 19:13

Három csapattal vett részt a nemrég véget ért asztalitenisz bajnokságban a SZAK-Sportiskola. Az NB I-es pontvadászatban újoncként szereplő együttes ezüstérmet szerzett és feljutott a legmagasabb osztályba. A megyei bajnokságban szereplő lánycsapat ősztől ugyancsak szintet lép.

Három csapattal vett részt a nemrég véget ért asztalitenisz bajnokságban a SZAK-Sportiskola

Véget ért a szezon a Szombathelyi Asztalitenisz Kör és Sportiskola valamennyi együttese számára. Szarka Tibor tanítványai minden várakozást felülmúltak az idényben.

Szarka Tibor - elnök, Szombathelyi Asztalitenisz Kör-Sportiskola

Véget ért a bajnokság, egy NB I-es csapatunk volt meg egy NB III-as, ez volt a SZAK-Sportiskola II, meg a megyei másodosztályban voltak a lányaink. Most már évről-évre egyre ügyesebbek és egyre nagyobbak. Kezdjük az elején az NB I-es csapatunk második lett az NB I-ben, azért ahhoz képest, hogy első évünk volt a bajnokságban ez várakozáson felüli. Olyannyira, hogy már azon kell gondolkodni, hogy mi lesz a következő szezonban.

Az NB I-es pontvadászatban 16 győzelmet és 2 vereséget jegyzett a SZAK-Sportiskola, amelynek gerincét korosztályos magyar válogatott asztaliteniszezők alkotják. Az őszi szezont már a legmagasabb osztályban, az Extraligában kezdhetik. Hasonlóan eredményesen szerepelt a SZAK II. számú együttese az NB III-ben, ahol a 12 csapatos ligában az előkelő negyedik helyet szerezték meg. Szarka Tibor irányításával jövőre a dobogós és osztályváltást érő helyek egyikének megszerzése lesz a cél. A hölgyek sem vallottak szégyent: utcahosszal nyerték a megyei másodosztályú bajnokságot, így a következő szezont már a Nemzeti Bajnokságban indítják.