Hírek

Három hetes pihenőt követően pénteken a Haladás-Viktória FC női labdarúgói is munkába álltak

2024. január 05., 17:58

Három hetes pihenőt követően pénteken a Haladás-Viktória FC női labdarúgói is munkába álltak. Markó Edina tanítványai a hatodik helyről várják a bajnokság márciusi folytatását. A felkészülési időszakban osztrák csapatokkal játszanak barátságos mérkőzéseket a szombathelyi lányok.

Három hetes pihenőt követően pénteken a Haladás-Viktória FC női labdarúgói is munkába álltak

A hatodik helyen tölti a téli szünetet a Haladás-Viktória FC együttese a 12 csapatos Simple Ligában. Az őszi idényben négy győzelem és három döntetlen mellett öt vereséget jegyzett a vasi együttes. A csapatkapitány nem volt teljesen elégedett, leginkább az elúszott nyerhető mérkőzések miatt volt bosszús.

Balogh Henrietta - csapatkapitány, Haladás-Viktória FC

Voltak jobb és kevésbé jó mérkőzéseink, egy kicsit hullámzó volt a teljesítményünk. Azt gondolom, hogy nagyon jól kezdtük a bajnokságot, egy nagyon szoros mérkőzést játszottunk az MTK-val. Utána jöttek a sikerek és utána egy picit, mintha belefáradtunk volna, egy kicsit bele hibáztunk. Nem annyira jöttek az eredmények.

A felnőtt és a korosztályos bajnokságot követően még a válogatottban is akadtak érdekeltek, így a tényleges pihenő három hétig tartott a szombathelyi lányok számára. Január ötödikén viszont megkezdődött az alapozás a tavaszi idényre. A labdarúgók egyéni program alapján készültek az első közös tréningre, majd pedig teremtorna és felkészülési meccsek következnek.

Hérincsné Markó Edina - vezetőedző, Haladás-Viktória FC

Úgyhogy január 10-én teremtorna, utána felkészülési mérkőzéseket fogunk játszani. Jó párat lekötöttünk már, osztrák első osztályú illetve egy másodosztályú csapattal, tehát csak külföldi csapatokkal, nemzetközi mérkőzésekkel fogunk készülni. Aztán a Magyar Kupában szerencsére továbbjutottunk, várjuk a sorsolást és hát ha a bajnoki sorsolást nézzük, akkor azért idézőjelben a nehezebb meccseket lejátszottuk, az utazás tekintetében legalábbis.

A nyolc hetes felkészülést követően időjárástól függően március 2-án, hazai pályán kezdi a pontvadászatot a Viktória FC, amely szeretné a 2023/2024-es idényt minél előkelőbb helyen befejezni.