Hírek

Három napon át Szombathelyen edzőtáborozik a magyar férfi kosárlabda-válogatott

2012. augusztus 01., 17:39

Rátgéber László szövetségi kapitány irányításával 17 játékos keddtől csütörökig napi két edzésen vesz részt a Sugár úti sportkomplexumban.

Három napon át Szombathelyen edzőtáborozik a magyar férfi kosárlabda-válogatott

Gőzerővel gyakorol a magyar férfi kosárlabda-válogatott az augusztus közepén kezdődő Európa-bajnoki selejtezősorozatra. Rátgéber László legénysége a múlt héten Pécsett edzett, keddtől csütörtökig pedig Szombathelyen folytatják a felkészülést. A szövetségi kapitány 17 játékossal érkezett  a vasi megyeszékhelyre. A keret tagja Simon László, a Falco hátvédje is.

Simon László kosárlabdázó, magyar válogatott
"Örülök neki, mert először is nem kellett sokat utazni ahhoz, hogy ideérjek. Valamint ismerős környezetben vagyok, ismerem a pályát, ismerek mindent. Igazából nagyjából ez az, ami most Szombathelyhez kötődik, mert a többi az ugyanolyan, mint máshol igazából."

A magyar válogatott utoljára 1999-ben jutott ki a kontinensvetélkedésre. Azóta többször is közel állt a nemzeti csapat a sikerhez, ám az utolsó pillanatban mindig elbuktak. Rátgéber László szerint a mostani gárda alkalmas lehet arra, hogy túlélje a selejtezőket és ott lehessen 2013-ban a szlovéniai Európa-bajnokságon.

Rátgéber László szövetségi kapitány, magyar válogatott
"Egy nyelvet beszélünk, tehát nagyon kemény a munka. Nagyon fegyelmezetten dolgoznak, nagy harciasan, önfeláldozóan. Ahogy az amerikai mondja: a csapatvegytan itt nagyon rendben van. Tudunk egymásért harcolni. Nem ciki egy golyózáporban elindulni, mert hiszünk egymásban. Ez tényleg megvan."

A magyar férfi kosárlabda-válogatott két Európa-bajnoki selejtezőjét is Szombathelyen játssza majd. Augusztus 21-én Ausztriát, míg szeptember 8-án Horvátországot fogadják Simon Lászlóék az Aréna Savariában.