Hírek

Három pont a Viharsarokból

2021. április 20., 13:10

Nyerni tudott idegenben a Szombathelyi Haladás. A zöld-fehérek négy nyeretlenül megvívott bajnoki mérkőzés után 2-1-re győztek és elhozták a három pontot a Békéscsaba otthonából.

 

Három pont a Viharsarokból

A Szombathelyi Haladás úgy utazott a tabella alsó felében szerénykedő Békéscsaba otthonába, hogy utoljára március elején hagyta el győztesen a pályát az NB II-es labdarúgó-bajnokságban. Már a harmadik percben közel volt a gólszerzéshez a Hali, Medgyes visszagurítását Németh Márió szúrta rá külsővel, a rövidbe tartó lövést bravúrral tolta szögletre a hazaiak kapusa. Az Előre is veszélyeztetett az első negyedórában, szép összjáték után Pantovics vette célba a kaput, Verpecz a levegőben úszva ujjheggyel tudott hárítani. A 23. percben újabb hazai lehetőség: Lukács jobboldali beadását Kovács fejelte mellé egy jó méterrel.

A második félidő elején aztán előnyhöz jutott a Haladás, méghozzá nem is akármilyen góllal. Németh Márió vezette rá a labdát a hazai védelemre, ördöngős cseleivel addig-addig forgolódott, amíg három csabai védőt is lerázott, majd a kifutó kapus felett a kapu közepébe löbbölt. Elképesztő egyéni megmozdulást láthattunk a Haladás saját nevelésű játékmesterétől. Negyedórával később a fiatal Tóth Milán került helyzetbe, szép csellel visszavette a labdát a jobb lábára, de a befejezés centikkel elkerülte a kaput. A 77. percben viszont újra megrezdült a Békéscsaba hálója: Jancsó indította Medgyest, aki a gyors kontra végén Dragónerhez passzolt, a télen igazolt csatár pedig a kapus segítségével a kapuba bombázott, így növelni tudta előnyét a Hali. A Békéscsaba erejéből a hajrában már csak a szépítésre futotta: Paudits lövése Verpeczről éppen Nagy Sándor elé pattant, aki közelről beállította az 1-2-es végeredményt. A Haladás elhozta a három bajnoki pontot idegenből.

Mátyus János - vezetőedző, Szombathelyi Haladás
“Roppant kemény találkozó volt, egy nagyszerűen felkészített, jól szervezett csapattal találkoztunk. Különleges motivációt éreztem, látszott, hogy ezek a fiúk ma a szívüket-lelküket kitették a pályára. Összességében azt gondolom, hogy megérdemelten nyertünk és nagyon boldogok vagyunk nyilvánvalóan.”

A hetedik helyen álló Szombathelyi Haladás vasárnap a kiesés elől menekülő Csákvárt fogadja a Rohonci úton.