Hírek

Háromnapos darts-ünnepnek adott otthont a Haladás csarnoka

2020. szeptember 29., 18:38

A Szombathelyi Darts Club életében óriási lépés, hogy Szombathelyen rendezték a Steel Nemzeti Bajnokság fordulóját.

Háromnapos darts-ünnepnek adott otthont a Haladás csarnoka

Az elmúlt hétvégén Szombathely volt a magyar darts sport fővárosa, ugyanis péntektől vasárnapig három jelentős versenyt is rendeztek a Haladás Sportkomplexum csarnokában. Óriási érdeklődés mellett, 79 indulóval rajtolt pénteken a Haladás Open, melyen versenyengedéllyel nem rendelkező amatőrök is indulhattak. A nyílt versenyen Vas megyében maradtak az érmek: az első helyen körmendi játékos végzett, a képzeletbeli dobogó második és harmadik fokára pedig a Szombathelyi Darts Club tagjai léphettek.

Csóka András - elnök, Szombathelyi Darts Club
“Szerencsésen sikerült a pénteki napunk. Vas megyében maradt a Haladás Open fődíja Budavári Zsombor révén, aki a Körmendi DC játékosa. Második helyen Kozmor József végzett szombathelyi színekben, illetve a harmadik helyen Kámán Lehel. Azt gondolom, hogy a várakozáson túl is nagyon jól sikerült a pénteki napunk.”
 
A fantasztikus hétvége szombati és vasárnapi napján az Országos Nemzeti Bajnokság harmadik fordulóját, illetve az egyéni Magyar Kupát rendezték. A szombathelyi egyesület versenyzői amellett, hogy nagyszerűen érezték magukat a hazai versenyen, kiváló eredményeket értek el.

Németh Albert, versenyző, Szombathelyi Darts Club
“Szerintem összeségében nagyon jó két napot zártunk. Rengeteg ismerős arc, az ország több részéről jöttek el játszani. Nekünk ez egy nagy ünnepély, hiszen a Szombathelyi Darts Club égisze alatt folyik az egész verseny. A hangulat a körülményekhez képest megfelelő, látom, hogy minden játékos betartja az előírt szabályokat. Tudunk csak a játékra figyelni. Érdekes eredményeket és nagyszerű legeket lehetett látni, aki eljött és megnézte.”

A férfiak mezőnyében nem történt meglepetés, a Steel Nemzeti Bajnokság fordulóját, valamint a Magyar Kupát is a legjobb formában lévő magyar dartsos, Kovács Patrik nyerte.