Hírek

Háromnapos horgászversenyt rendeztek a hétvégén Lukácsházán

2020. június 03., 13:33

Az ötödik Method Feeder országos bajnokság egyik selejtezőjének helyszíne volt az Abért-tó.

Háromnapos horgászversenyt rendeztek a hétvégén Lukácsházán

Barátságtalan idő fogadta a 38 horgászt, akik négy szektorban foglaltak helyet a tó körül. Az előző két hétvégén felkészülési versenyeket szerveztek, így a pecások tesztelhették a vizet.

Szabó István - Csepel HE
"Ez számunkra egy teljesen ismeretlen víz, Budapestről jöttünk, a verseny arra volt jó, hogy lássuk, mi nem működik, utána egész héten edzettünk, felemás érzéseink vannak, de nagyjából megvan az irányvonal, hogy minek kellene működni."

Péntektől vasárnapig háromszor öt órás fordulóban mérkőztek meg a horgászok. Az erős szél és a lehűlés feladta nekik a leckét.

Puskás Norbert - ügyvezető elnök, Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
"A tó ilyenkor jelentősen elkezd áramlani, a halak is elhúzódnak különböző szakaszokra, több mindent ki kell találni, hogy a csalit hogyan kínálják fel, az etetés miként történik, pontosan történjen, mert az áramlás miatt ez nagy probléma, ha nem pontosan végzi valaki. És hát a hal fárasztásában, az egésznapos, ötórás ittlétben ez elég nagy kihívást jelent."

Az első fordulóban 32, a másodikban 37 kg halat fogott a legeredményesebb horgász, (5:52) a fiatal generációt képviselő Mészáros Bence. Vasárnapra megérkezett az eső is, a versenyzőknek jól kellett taktikázniuk, hogy megtalálják a halakat.

Vékony Róbert - Győr
"Tegnap jobban ettek a pontyok, ma pontyosabb kaját csináltam, ma meg jobban eszik a kárász. Úgyhogy ez eléggé változó, de ez a szép benne, hogy mindig el kell találni."

Rengeteg kárász és dévérkeszeg akadt horogra, de szép számban jelentkeztek pontyok és amurok is. A horgászok a szektorokban elért helyezések alapján szereztek pontot. Az abszolút elsőséget végig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtva Kovács Attila érte el.

Kovács Attila - Matula HE, Keszthely
"Itt az idő volt, ami nagyon durva volt, meg kellett vele birkózni. Jó helyek nélkül nem ment volna, taktika, nagyon sok taktika kellett és a szerencse."

Ő állhatott tehát a dobogó legfelső fokára. Ifj. Jerabek Antal második, Mészáros Bence harmadik helyen zárt. Az Abért-tó először volt országos bajnoki helyszín, de valószínűleg nem utoljára.

Polyák Csaba - sportszervezési szakügyintéző, MOHOSZ
"Mindenféleképpen visszatérünk erre a pályára jövőre, mert nagyon szépen muzsikált. A múlt heti versenyen már látszott, hogy alkalmas ez a pálya, és az ob bebizonyította, hogy teljesen, egy rendkívül izgalmas versenyen vagyunk túl."

A mezőny három nap alatt több mint két tonna halat terelt szákba. A lukácsházi selejtezőből 12-en jutottak tovább, köztük több Vas megyei horgász is. Az októberi döntőben 80-an versenyeznek majd a nagybajomi Ötös-Hárs víztározón.

Továbbjutók: Kovács Attila, if. Jerabek Antal, Mészáros Bence Krisztián, Balog Áron, Csóka Alex, Németh Bálint, Sipos József, Török Zoltán Gábor, Fordán Krisztián, Tátrai Zoltán, Bokor Péter, Rozmann Tamás