MNB - 2
MNB

Hírek

Hat jelölés érkezett a frissen alapított „Szombathelyi hétköznapi hősök” díjra

2023. június 09., 10:48

Hat jelölés érkezett a frissen alapított „Szombathelyi hétköznapi hősök” díjra. Az elismerést olyan személy kaphatja, aki sokat tesz a közösségért. Már tart a szavazás, a jelöltekre június 16-ig lehet voksolni egy online űrlapon. A díjat az Érezd Szombathelyt! programsorozat keretében, az első teraszkoncerten adják át.

Hat jelölés érkezett a frissen alapított „Szombathelyi hétköznapi hősök” díjra

 

„Szombathelyi hétköznapi hősök” díjat alapított a közgyűlés márciusban az identitást erősítő program új elemeként. Olyan magánszemélyeket lehet jelölni a kitüntető címre, aki a környezete megítélése szerint sokat tesz a közösségért. A díjat évente egy személy kaphatja. Május 31-ig várták a javaslatokat elektronikusan és papíralapon is. A megadott határidőig hat jelölés érkezett, hat személyre lehet tehát szavazni.

Bakos Ildikó, a Joskar-Ola Alapítvány elnöke sok rendezvény résztvevője, szervezője, segíti a rászoruló embertársait, szemétszedések, segélyakciók ötlezgazdája és megvalósítója.

Horváth Balázs mentőtiszt a Segítés Városa program egyik motorjaként számos módon népszerűsíti az újraélesztési és elsősegélynyújtási ismereteket. Legutóbb óvodásoknak készített kártyát, amiből könnyedén tanulhatnak erről. Lelkiismeretes, nagy tudású szakember.

Morvay Adrienn háziorvos 2004 óta látja el praxisában a hajléktalan embereket, következetesen kiáll a fedél nélkül élőkért, szívén viseli sorsukat, bármikor bizalommal fordulhatnak hozzá.

Vass Péter Bexter energikus, pozitív kisugárzású szociális munkás. Az elsők között volt, aki segélyszállítmány vitt a háború sújtotta Ukrajnába. Jelenleg a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász munkatársa. Fotósként is közösséget épít és tanít.

Fábián Gábor, a Magyar Speciális Mozgókép Egyesület elnöke a fogyatékkal élőkért, pszichiátriai- és szenvedélybeteg emberekért dolgozik. Filmszemléket, találkozókat szervez, ahol alkotásaikat és ezen keresztül gondolatukat, világlátásukat bemutathatják.

Tátrainé Kulcsár Irén, a TIT Hölgyklubjának vezetője 2014 óta. Egymaga szervezi a programokat, hívja meg az előadókat. Mindig változatos, sokakat érdeklő témákat választ, ezen kívül ünnepségeket is szervez a klubtagok számára.

A jelöltekre június 16-ig lehet szavazni a szombathely.hu oldalon, a Felhívások lapfül alatt található űrlapon. A "Szombathelyi hétköznapi hősök díjat" a Nyitott Városháza programsorozat keretében, az első teraszkoncerten adják majd át. A díjazott egyedi emlékérmet és emléklapot vehet át.