MNB - 2
MNB

Hírek

Hat Leo karate-do SE érem a Svájcban megrendezett II. Basler Openen

2012. október 03., 12:32

A szombathelyi sportolók mindhárom medálból két-két darabbal gazdagodtak a rendkívül nívós nemzetközi versenyen.

Hat Leo karate-do SE érem a Svájcban megrendezett II. Basler Openen

Húsz ország közel 400 sportolója indult a svájci Frenkendorfban megrendezett nemzetközi viadalon. A szombathelyi Leo Karate-do SE két versenyzője szerepelt az erőpróbán, melyen  hat dobogós helyezést értek el. Németh Zsuzsanna három versenyszámban indult harcba és végül két ezüst-, valamint egy bronzéremmel gazdagodott.

Németh Zsuzsanna versenyző, Leo Katrate-do SE
"Közel 400 induló vett részt a versenyen, így mentálisan és fizikálisan is megterhelő volt. Egy bronzérmet és két ezüstérmet szereztem. Az open-kategóriában elért ezüstérmemre vagyok a legbüszkébb. A döntőbe könnyen bejutottam, de a tunéziai ellenfelemtől kikaptam. Ő fizikálisan erősebb volt nálam, de az edzőm szerint ez nem így volt."

Gál Enikő is három kategóriában lépett tatamira és kettőben magabiztosan gyűjtötte be az első helyet. Egyedül a 61 kilogrammos kategória kumitéjében zárt harmadikként, mert egy török versenyzőtől kikapott az első körben.

Gál Enikő versenyző, Leo Karate-do SE
"A formagyakorlatot sikeresen megnyertem, ott sikerült legyőznöm egy olyan lányt, aki korábban világbajnok is volt. Küzdelemben az első ellenfelemnél nem koncentráltam eléggé. Nem hittem el igazából azt, hogy le tudom győzni és ezért vereséget szenvedtem és csak a harmadik helyért küzdhettem."

A szombathelyi Leo Karate-do  SE versenyzői szombaton a hazai rendezésű Goju-kupán szerepelnek a Haladás VSE munkacsarnokában. Azt követően pedig november negyedikén azon a londoni nemzetközi viadalon vesznek részt, melyen tavaly remek eredményekkel rukkoltak ki.