Hírek

Hat mozgásérzékelő napelem világít esténként a Károly Róbert utcai kutyafuttatón

2024. február 16., 21:49

Hat mozgásérzékelő napelem világít esténként a Károly Róbert utcai kutyafuttatón. Régi probléma oldódott meg a világítótestek telepítésével, ami vállalkozói felajánlásnak köszönhetően, összefogással valósulhatott meg. Erről tartott sajtótájékoztatót csütörtökön Németh Ákos, a körzet képviselője.

Hat mozgásérzékelő napelem világít esténként a Károly Róbert utcai kutyafuttatón

Esténként szinte teljesen sötét volt a Károly Róbert utcai kutyafuttatón. Emiatt sokan panaszkodtak, és már sérülés is történt. Szükség volt világításra a Perint-menti területen. Az igény néhány hónapja egy lakossági fórumon merült fel, a helyi kutyások és a terület képviselője együtt keresték fel a közeli villamossági kis- és nagykereskedést.

Németh Ákos - önkormányzati képviselő

Akkor ők megtudták, hogy miről van szó, akkor felajánlották, hogy megcsinálják itt az egész kutyafuttatón a világítást, és nem is úgy, ahogy mi gondoltuk, ahogy összehozzuk, hanem sokkal profibban, úgyhogy jelen pillanatban 6 darab kandelábert állítottak, és napelemes akkumulátorok segítségével gyakorlatilag egész éjszaka működik itt a világítás, olyan módon, hogyha mozgást érzékel, akkor felerősödik, tehát, hogy még ezzel is picit próbál spórolni az energiával, ezzel a módszerrel egész éjszaka tud működni gyakorlatilag.

A világítótesteket a Szompark munkatársai telepítették a területre, a munkálatokat a hónap elején kezdték meg, és szerdán a gazdik már világosban sétáltathatták kedvencüket sötétedés után is. A sajtótájékoztatón Németh Ákos kiemelte, hogy az itt megvalósult összefogás példaértékű.