Hírek

Hazai közönség előtt egy vereséggel és egy győzelemmel kezdte az évet a SzoESE férfi röplabda csapat

2024. január 10., 19:56

Hazai közönség előtt egy vereséggel és egy győzelemmel kezdte a 2024-es évet a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület férfi röplabda csapata. Kovács Balázs együttese a PTE-PEAC és a Gödöllő ellen is biztató játékkal rukkolt ki.

Hazai közönség előtt egy vereséggel és egy győzelemmel kezdte az évet a SzoESE férfi röplabda csapat

Közel egy hónapos téli szünet után hazai pályán folytatódott a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület férfi röplabdázói számára az NB II-es bajnokság. Kovács Balázs együttese a nyáron alaposan kicserélődött. A kezdeti vereségek után eredményességben és a mutatott játékban is feljavultak. Joggal várták tehát az új év első hétvégéjén a hasonló folytatást, amikor is két együttessel mérkőzött meg a vasi gárda. Rövid idő alatt kellett felkészülni a találkozókra, és tartalékos összeállításban lépett pályára a SzoESE.

Kovács Balázs - vezetőedző, SzoESE

Valóban alakul, annyit viszont hozzá kell tennem, hogy most ezen a mérkőzésen az egyetemisták nincsenek itt, mert vizsgaidőszak van. Azért mert még tanulnak vagy éppen nem vizsgáznak, ezért nincsenek itt. De még ha tartalékosan is megpróbáljuk felvenni a versenyt és a harcot az ellenfelekkel.

A SzoESE elsőként a feljutásra pályázó PTE-PEAC csapatával nézett farkasszemet. Jól kezdték a derbit a vasiak, az első szettben túlórára kényszerítették az ellenfelet. A 31-29-re elveszített játszma viszont lelkileg megroppantotta a szombathelyieket, akik végül sima 3-0-ás vereséget szenvedtek. A Gödöllő elleni első felvonásban visszafogottan kezdett a SzoESE: húsz percnyi játék után lépéshátrányba került Kovács Balázs csapata. Ezután viszont megrázta magát a vasi alakulat és kiváló nyitásfogadással, jobb sáncmunkával meglepte ellenfelét. A kritikus pillanatokban sem remegtek meg a szombathelyi kezek, ennek eredményeként nemcsak fordítani sikerült, hanem nyerni is: 3-1-re. A SzoESE a hatodik helyre lépett előre a tabellán. A következő hetekben több idő lesz a játékelemek gyakorlására. A csapat legközelebb február 10-én lép pályára tétmérkőzésen.